20 Април 2024 г. Събота

Нинова прие номинацията за вицепрезидент на Социнтерна

2017-02-23 13:05:18

Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социнтерна от неговия генерален секретар Луис Аяла.

"Приемам това като признание за България. Смятам, че колкото повече българи има на високи постове на международната сцена, това е шанс за България", заяви Нинова.

Тя поясни, че изборът ще стане между 2 и 4 март в Колумбия. Общо 31 са номинираните кандидати от всички континенти, а така също и от африкански държави.

Международният секретар на БСП Крум Зарков допълни, че Аяла е номинирал Корнелия Нинова, защото БСП е във възход, а това не може да се каже за повечето социалистически и социалдемократически партии по света.

Социнтернът е в конкурентни отношения с Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Сергей Станишев. 

Междувременно стана ясно и че Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната сключи предизборно споразумение с "БСП за България" за разширяване подкрепата за изборите.

На пресконференция Корнелия Нинова обяви, че с подписаното споразумение се увеличава подкрепата за регистрираната коалиция "БСП за България".

В конфедерацията членували 13 неправителствени сдружения със структури в цялата страна и 15 хиляди членове.

Лидерът на БСП благодари за експертизата, с която конфедерацията е участвала в изготвянето на предизборната платформа на левицата. Конфедерацията щяла да работи за предизборното мобилизиране на своите симпатизанти и щяла да използва целия си авторитет пред обществото за постигане на изборна победа.

Полковникът от резерва Иван Иванов обяви, че за времето, когато БСП имала отношение към Министерството на отбраната, само 36 офицери са напуснали армията, а сега имало над 7000 човека недокомплект.

Тогава и 56 милиона били дадени за социални привилегии на военнослужещите. Той изрази увереност, че когато БСП спечели изборите и управлява МО, ще спре и разгрома на Българската армия.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати