Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Януари 22
Начало arrow Любопитно arrow Липсата на секс и изневери - основа за разводите у нас

Липсата на секс и изневери - основа за разводите у нас

  Print E-mail
2017-02-15 08:43:09
източник: dnes.bg

Все по-често българите се развеждат без гръмки скандали и по интелигентен начин. Когато обаче искаме да докажем, че половинката ни е неверна в съдебните зали е повече от горещо.

Бившите съпрузи се цакат с SMS-и до любовници пред съдиите по време на бракоразводните си дела. Друг предпочитан прийом за доказване на изневярата на половинката са компрометиращи снимки от Facebook или любовни писма от електронните пощи на бившите си половинки, пише "Монитор".

Според магистрати в пловдивско, които се занимават с брачни дела, едни от основните мотиви за развод са липсата на секс между доскорошните брачни партньори и съответно – изневерите им.

Ако разводът е по желание на единия и се търсят компромати, адвокатите настояват за експертизи на джиесемите на досегашните партньори. Магистратите в повечето случаи отказват подобни искания, тъй като нямало как да се направи експертиза на достоверността на снимката.

7 дела, свързани с брачното законодателство разгледа в емблематичния за всички влюбени ден на Свети Валентин брачното отделение на Пловдивския районен съд. Не всички дела са за разводи, но повечето касаят именно отношенията между бивши съпрузи и партньори на семейни начала, обясниха от Съдебната палата.

От началото на годината до момента свободата си са получили общо 92 пловдивски двойки. Броят на развелите се за миналата година е 933-ма.

Преобладават разводите по взаимно съгласие и тези, които преминават по исковия ред. Във втория случай страните все още не са наясно какво точно ще се случи с покъщнината и за правата върху децата, като оставят на съда да вземе решение за тези дребни подробности.

Разводът по взаимно съгласие струва едва 65 лева, а съдебните такси отделно надуват сметката с още до 75 лева. Плащат се също такси за споразумението за имуществените отношения на бившите съпрузи, които възлизат на 2% от стойността на всеки дял, както и други 2% от тригодишното плащане на издръжка. Ако се прави разделителен протокол на имуществото, се събира такса от 4% върху стойността на дяловете от имуществото, а ако се отхвърли или прекрати делото за делба, се плащат до 100 лева.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Любопитно
  Новини След като разпродаде за 25 минути билетите за концерта си в зала "Арена Армеец" на 16 юни, Слави Трифонов обяви втора дата. Неговите фенове ще могат да го слушат на живо и на 17 юни, разкри ...
  Новини "Пожар, пожар!", викаш пожарникаря, защото той разполага с инструментариум. Така психиатърът д-р Николай Михайлов представи своето виждане за изборния резултат пред БНР."Ако ще пъдят ...
  Новини Имате привлекателна външност, благ характер и добро отношение, но въпреки това от известно време връзките ви са твърде кратки. - - Нямате проблем с това да си намерите нов партньор, но определено ...
  Новини Още в първото издание на "Гласът на България" зрителите видяха уникално изпълнение. 24-годишният Никола Константинов от София вдигна на крака публика и остави без думи журито с ...
  Новини Има много черти на слънчевите знаци, които са свръхнадценявани. Като например сексуалността на хората от зодия Скорпион, приказливостта на личностите от зодия Близнаци, абстрактното мислене на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?