24 Април 2024 г. Сряда

Борисов не приема оценки от "провалили се" политици

2017-02-14 08:29:41
Експремиерът Бойко Борисов разкритикува думи на наследника си на поста - служебния премиер Огнян Герджиков, че за пет дни е свършено повече, отколкото за пет години.

Според Борисов казаното от Герджиков по повод ремонта на тунел "Ечемишка" граничи с "нахалство".

"Да беше минал в съседния тунел да види как се прави в момента или да беше минал да види как са направени тунелите за Смолян", коментира Борисов на среща с партийния актив в София.

"Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала "Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел "Ечемишка", но нищо не се направи", добави Бойко Борисов.

По думите му трябвало е тунелът да се ремонтира при Тройната коалиция, а не "всички тунели и естакади да се ремонтират при нас, колко удобно".

"Смяната на една лампа с работа за пет години, не можем да приемем тая оценка. Приемаме забележките на хората, но не на тези, които са се провалили", настоя той.

По отношение на партийната програма на ГЕРБ за предсрочните избори Борисов заяви, че цифрите в нея са на база направеното в последните две години. По думите му в нея няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП.

"Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, смята Борисов.

"Да не водим негативни кампании с минаване на добрия тон, да се спираме на това, което сме направили, което можем да надграждаме, и там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим", заръча лидерът на ГЕРБ на хората си. Той призна, че в последните две години опозицията на партията му всъщност е била сред коалиционните му партньори.

"Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал", посочи той.

Според него всичко, казано от ГЕРБ, е изпълнено. "Може да сме им омръзнали малко, да сме се износили, всичко е възможно, някъде сигурно сме сбъркали и с комуникацията, затова ще обяснявате, ще се борите, ще убеждавате", нареди още той.

"Един недоволен споделя със седем, един доволен - с трима. Трябва да обясняваме, да говорим и да работим. Светът е такъв, че всеки има право, всеки има претенции и ние трябва да отговорим с работа", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говори пред партийния актив в столицата повече от час.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати