Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Март 23
Начало arrow Политика arrow Ламбо: Наставления на Радев могат да му дават и неговите приближени!

Ламбо: Наставления на Радев могат да му дават и неговите приближени!

  Print E-mail
2017-02-13 10:53:44
източник: news.bg

Ако бяхме оказвали влияние, в Кърджали нямаше да стане това - да назначат човек на Герджиков за областен управител, човек, който за нищо не става. Това заяви Стефан Данаилов - Ламбо пред Нова телевизия, който ще е водач на листите на БСП във Варна и в 24-ти МИР в София на предстоящите избори.

"Наставления на Радев могат да му дават и неговите приближени. Защо трябва да е БСП", коментира Ламбо.

Много от хората мислели, че Ламбо е много близък на Радев, тъй като го защитавал. "Не съм го виждал от една вечер, когато го бях поканил с други от инициативния комитет и журналисти да пием по една чаша за победата", посочи Данаилов.

"Моята жена, като беше тук много неща съм споделял с нея и тя ми е давала мотивация", сподели Ламбо относно ролята на първата дама до държавния глава Румен Радев.

Ламбо коментира и някои от имената в листите на социалистите. Лично той поканил Елена Йончева да участва в инициативния комитет за ген. Радев. "Тя харесваше генерала, смяташе, че това е добър избор", посочи Данаилов.

След като вече започнала кампанията, Данаилов имал един раговор с Йончева през септември и ѝ предложил да се кандидатира в БСП за депутат, тъй като имат нужда от такива лица. "Тя тогава каза, че не е много склонна", изтъкна Ламбо.

В навечерието на обявяването на листите сега, Ламбо разговарял с Корнелия Нинова. Обадил се на Йончева и ѝЕлено, не му мисли много, приемай", сподели Ламбо. По думите му, Йончева се притеснявала как това ще се възприеме от президента Радев, но приела.

За друго лице от листите - Тома Томов, за когото се твърди, че е бил агент на Държавна сигурност, Ламбо коментира, че "освен доносниците, които са вредните, другите хора са вършили работа за Република България тогава".

По повод ограничението, което Нинова наложи - до 3 мандата депутат, Данаилов изтъкна, че навремето е написал едно писмо до Станишев, че голяма група от "вождовете" трябва да се оттеглят от тази парламентарна дейност, че всеки може да има принос, без да е на парламентарната банка. И още тогава отпадали Петър Мутафчиев, Петър Димитров и др.

"Тогава нямаше такъв шум", отсече Ламбо. Самият той имал мандат още 2 години. Аз досега имам 10 години, посочи Данаилов. Той е споделил на Нинова и някои забележки по този повод. "Казал съм, ако се промени изборната система и минем на смесена система, по този начин ти си отрязваш възможностите да имаш свои сериозни кандидати, които вече са направили име сред обществото", коментира Ламбо. Обяснено му било, че ако стане, тогава може да се промени уставът.

За финал Ламбо сподели, че за тези избори клиповете ще бъдат по-интересни.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?