19 Март 2024 г. Вторник

Простреляния таксиджия, Бобъра бил бандит!

2017-02-13 08:14:58
Простреляният таксиметров шофьор е обвинен за превозване на тонове хашиш от пристанището в Бургас до склад в софийското село Мировяне. Искал е да признае вината си срещу по-лека присъда. Бил е надупчен с куршуми, за да замълчи завинаги и да не уличи съпроцесниците си. Това е основната версия на полицията за стрелбата в събота вечерта в софийския квартал "Надежда".

39-годишният таксиджия Борислав Петров, по прякор Бобъра, бе надупчен с куршуми в гърдите и главата, след като бил повикан на адрес и чакал клиент пред блок 441.

По него гърмял маскиран мъж с черни дрехи. В тъмното килърът успял незабелязано да се доближи до колата и да открие огън.

Кървавият атентат от засада е бил предварително организиран.

И вчера лекарите от спешното отделение на ИСУЛ продължиха борбата за живота на простреляния. Състоянието му остана критично.

Съседи на шофьора разказват пред "Труд", че той бил затворен и мълчалив. Живеел сам с възрастната си майка. Колегите му от таксиметровата компания пък заявиха, че са много учудени, че има кримидосие.

Бобъра е подсъдим заедно с още 9 души по дело за наркотрафик в спецсъда. Групата бе заловена през юли 2012 г. при операция "Сахара". Заловени бяха общо 14,5 тона хашиш, оценени на 72,930 млн. лв. Около 2,5 тона бяха заловени в ТИР на "Дунав мост" 2, след което маскираните полицаи нахлуха в склад в Мировяне, където откриха по-голямата част от дрогата.

Според обвинителния акт босове на групата били Людмил Герасков и синът му Бойко. Бащата успял да избяга и е обявен за издирване. Тоновете пресован хашиш били натоварени на кораб под молдовски флаг и с български екипаж. Пратката пристигнала на пристанището в Бургас. Бойко Герасков и Борислав Петров-Бобъра организирали превозването до склада в Софийско. Оттам тя била товарена в тайници на ТИР-ове, които пътували за Белгия и Холандия.

"Престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност, която е извършвало лицето като таксиметров шофьор", каза вчера старши комисар Младен Маринов, шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

"Пострадалият има криминални регистрации. Известен ни е от предишни години като участник в организирана престъпна група, свързана с наркотици. В момента делото е в съдебна фаза", допълни той.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати