20 Април 2024 г. Събота

Григор Димитров срещу Виктор Троицки - епизод 5

2017-02-10 15:55:30

След вчерашната инфарктна победа на Григор Димитров срещу бившия номер 14 в света Йежи Янович с 2-1 сета, българинът поведе в общата статистика между двамата - 2-1 победи.

Днес (не преди 18.00 часа) в "Арена Армеец" предстои нов сблъсък - този път срещу коравия сърбин и бивш номер 12 в света Виктор Троицки. Финалистът от миналогодишното издание на турнира в София Троицки има равен баланс победи-загуби срещу Григор, както бе преди мача на българина срещу Янович. Двамата са изиграли помежду си 4 мача, като са си разменили по 2 победи.

Първата среща между двамата бе през далечната 2012-а година на турнира от АТП 500 в Базел, Швейцария - в зала. Срещата бе от първи кръг, но всеки си спомня този мач, най-вече заради разиграването при 6-3, 2-1 40-40, когато Григор направи магично воле зад гърба и това довърши Троицки. По-късно Димитров спечели мача с 6-3, 6-2, а ударът му бе обявен за удар на годината от световната федерация по тенис.

Следващите три мача между двамата бяха през миналата година. В първия за годината турнир на АТП - този в Бризбейн, от серия 250, Григор стигна до победата в среща от 1/8-финалите след трудна победа 5-7, 7-6(6), 6-2 в мач продължил около три часа.

Третата среща между двамата бе на следващия турнир - АТП 250 в Сидни, където играха финал. Този мач ще се запомни с това, че имаха много възможности и пропуснати мачболи, но накрая Троицки се поздрави с първи успех над Димитров, вдигайки титлата след 2-6, 6-1, 7-6(7) за около 2 часа и 20 минути.

Последната среща между двамата бе на клей на Ролан Гарос в първи кръг. Мачът отново бе много завързан, предлагайки на зрителите пълен формат от пет сета, но отново Троицки излезе победител и след 2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 6-3 и около четири часа игра, сърбинът изравни победите в срещите между двамата.

Григор ще търси трета победа, с която да излезе напред в двубоите между двамата, но от друга страна Троицки обяви по-рано през седмицата, че иска по-добро представяне от миналата година - ще търси да спечели титлата.

Дай Боже и с помощта на препълнената "Арена Армеец" Димитров да стигне до успеха, с което ще отиде на полуфиналите в турнира.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати