Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow Политика arrow Герджиков уволни 14 областни управители

Герджиков уволни 14 областни управители

  Print E-mail
2017-02-08 15:18:56
източник: news.bg

Служебният кабинет освободи 14 областни управители и назначи нови на тяхно място, съобщават от "Дондуков 1".

Това прави половината от общо 28-те в страната. Сред сменените са губернаторите на София област, Варна, Търново, Благоевград, Кърджали.

София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Торолова е завършила магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ "Св. Иван Рилски" в София. Магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

Областен управител на област София става Диана Тонова. Тя е била заместник-областен управител в периода юли 2013 - декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район "Витоша". Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски".

Валери Сарандев ще заеме поста на областен управител в Благоевград. Той е завършил школата на МВР в Симеоново. Магистър е по "Право" от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Последно е заемал поста зам.-кмет на община Гоце Делчев.

Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов. Той е завършил ВВМУ "Никола Вапцаров". Впоследствие е бил ръководител на офис "Международна дейност" там. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев. Йоцов притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ "В. Левски", където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело".

Враца също има нов областен управител. Това е Момчил Младенов. Той е завършил Техническия университет в София. В периода 2003-2007 г. е бил зам.-кмет на община Враца, а в момента е управител на БКС в града.

В Кърджали постът областен управител се заема от Начо Ковачев. Бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски" в София.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия "Д. А. Ценов". Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Пенка Николова е новият областен управител на Ловеч. Тя е магистър по регионално развитие и управление от СУ. Работила е в Община Ловеч. През 2015 г. е заемала поста зам.-кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

Петко Добрев застава начело на Областната управа в Силистра. Той е заемал същия пост и в периода 2001-2005 година. Добрев има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово.

Валери Симеонов оглавява Областната управа в Търговище. Той е с дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Икономист е по промишлеността от ВИНС - Варна.

Начело на Областна администрация Хасково застава Минко Ангелов. Той е бил зам.-кмет в община Хасково в периода януари 2012-март 2014 година. Преди това е бил общински съветник. Има магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

Сменени са областните управители и в Шумен и Ямбол. Начело на Шуменска област застава Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет. Специализирал е публична администрация в УНСС. Александров е бил директор на ОДМВР - Шумен.

За областен управител на Ямбол е назначен Георги Чалъков. Той е завършил УНСС. От 2015 г. е заместник кмет на община "Тунджа".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?