Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 20
Начало arrow Политика arrow Герджиков уволни 14 областни управители

Герджиков уволни 14 областни управители

  Print E-mail
2017-02-08 15:18:56
източник: news.bg

Служебният кабинет освободи 14 областни управители и назначи нови на тяхно място, съобщават от "Дондуков 1".

Това прави половината от общо 28-те в страната. Сред сменените са губернаторите на София област, Варна, Търново, Благоевград, Кърджали.

София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Торолова е завършила магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ "Св. Иван Рилски" в София. Магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

Областен управител на област София става Диана Тонова. Тя е била заместник-областен управител в периода юли 2013 - декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район "Витоша". Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски".

Валери Сарандев ще заеме поста на областен управител в Благоевград. Той е завършил школата на МВР в Симеоново. Магистър е по "Право" от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Последно е заемал поста зам.-кмет на община Гоце Делчев.

Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов. Той е завършил ВВМУ "Никола Вапцаров". Впоследствие е бил ръководител на офис "Международна дейност" там. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев. Йоцов притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ "В. Левски", където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело".

Враца също има нов областен управител. Това е Момчил Младенов. Той е завършил Техническия университет в София. В периода 2003-2007 г. е бил зам.-кмет на община Враца, а в момента е управител на БКС в града.

В Кърджали постът областен управител се заема от Начо Ковачев. Бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски" в София.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия "Д. А. Ценов". Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Пенка Николова е новият областен управител на Ловеч. Тя е магистър по регионално развитие и управление от СУ. Работила е в Община Ловеч. През 2015 г. е заемала поста зам.-кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

Петко Добрев застава начело на Областната управа в Силистра. Той е заемал същия пост и в периода 2001-2005 година. Добрев има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово.

Валери Симеонов оглавява Областната управа в Търговище. Той е с дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Икономист е по промишлеността от ВИНС - Варна.

Начело на Областна администрация Хасково застава Минко Ангелов. Той е бил зам.-кмет в община Хасково в периода януари 2012-март 2014 година. Преди това е бил общински съветник. Има магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

Сменени са областните управители и в Шумен и Ямбол. Начело на Шуменска област застава Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет. Специализирал е публична администрация в УНСС. Александров е бил директор на ОДМВР - Шумен.

За областен управител на Ямбол е назначен Георги Чалъков. Той е завършил УНСС. От 2015 г. е заместник кмет на община "Тунджа".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща.Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем ...
  Новини Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров.Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия. Той не ...
  Новини И Фандъкова, и Манолова съзнават, че който посегне към лошото ще загуби. Затова и двете до момента играят позитивно. Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев в първия ден на предизборната ...
  Новини Централната избирателна комисия (ЦИК) проведе жребий за определяне на поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани за участие на предстоящите местни избори на ...
  Новини Кандидатурата на Ангел Джамбазки е много силна. За 4 години в общинския съвет съм работил коректно с групата на ГЕРБ и от наша страна няма да има черна кампания. Това заяви в студиото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?