26 Април 2024 г. Петък

Уволниха шефовете на БДЖ и НКЖИ

2017-02-08 14:03:45

Директорът на Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров е освободен от длъжност, съобщават от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От ведомството информират, че промените в състава на Съвета на директорите в Холдинг БДЖ" ЕАД са с решение на служебния ресорен министър Христо Алексиев.

От поста генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) е освободен и Милчо Ламбрев.

 

Припомняме, че преди ден министър Христо Алексиев алармира, че БДЖ е в критична ситуация. Според него не трябвало да се чака концесията на летище "София" да спаси БДЖ, защото докато тя се случи, дружеството може и да бъде обявено в несъстоятелност. В Министерство на транспорта мислят за рефинансиране на дълга на БДЖ.

Мениджмънтът на дружеството не е решил ситуацията. Пътнически превози не е в състояние да изпълни графика си за 2017 г. поради липса на подвижен състав, мотриси и вагони. Нищо не е и направено, за да се предотврати тази ситуация. Алексиев е поискал краткосрочен екшън план как БДЖ ще изпълни графика си за 2017-а.

Миналата седмица граждани поискаха от служебния министър спешни мерки за БДЖ. Те обявиха, че е крайно време за започване на процедура за публичен конкурс за нови ръководства на Холдинг БДЖ ЕАД, "БДЖ Пътнически превози" ЕООД, "БДЖ Товарни превози" ЕООД.

 

На мястото на Владимиров е назначен Георги Друмев. С решение на управляващия орган на дружеството Георги Друмев е избран за изпълнителен директор, уточняват от транспортното министерство.

Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. Той е бил управител и на БДЖ "Товарни превози".

На мястото на Милчо Лабрев в НКЖИ е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата му изцяло е свързана с железопътната инфраструктура, уточняват от Министерство на транспорта. Папукчийски е заемал ръководни позиции в поделение "Управление движение на влаковете и гаровата дейност". От 2012 г. е заместник-ръководител и впоследствие ръководител на звено за управление на проекти с европари.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати