19 Април 2024 г. Петък

"Нова република" и "Да, България" – идилия вдясно

2017-02-07 17:57:58
Кандидатът за "Дондуков" 2 от последните президентски избори Трайчо Трайков обяви пред Bulgaria ON AIR, че новосформираната партия "Нова република" несъмнено ще подаде ръка на "Да, България" за общо явяване на парламентарните избори.

"Някаква мръсотия са направили на "Да, България", но те имат резервен вариант. Това, което се е случило с тях, не променя политическите им решения", коментира той по повод отказаната регистрация на партията на Христо Иванов за участие във вота на 26 март.

Бившият министър на икономиката и енергетиката уточни, че непоисканата помощ е лошо нещо и загатна, че най-вероятно предстоят разговори между двете формации.

На въпрос каква предизборна кампания ни очаква Tрайчо Трайков отговори, че и този път няма да се отървем от театралната терминология. Той е на мнение, че политиците възприемат всичко като нещо, където могат да си правят номера, сценки и трикове.

"Политиката е кратък период от живота на човек, в който той има уникален шанс да направи нещо за народа си", настоя гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че все още има объркване, а най-популярните политици на Реформаторския блок са Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Радан Кънев.

Трайков посочи, че Реформаторите дори не са коментирали предложението на "Нова република" за дясно обединение.

"Обединение е възможно дотам, докъдето всеки нов елемент прави тялото по-силно, а не по-слабо. Половината от хората, които гласуваха за мен, не гласуваха преди това за Реформаторския блок. В РБ има много хора, които се чувстват в безпътица вследствие на безпринципното поведение на лидерите им", коментира още Трайков.

Той подчерта, че популистките изказвания на останалите партии няма да го накарат да се предаде и той ще се бори за това, в което вярва.

"Не си правя вятър на устата, когато говоря за картели и енергийна независимост. Работещият подход е, ако се ремонтира държавата с промяна на структурата - въвеждането на независим зам.-главен прокурор, промени в Конституцията, промени в регулаторите на обществените поръчки", даде пример Трайков.

Членът на "Нова република" поясни, че ДПС е №1 в списъка от партии, с които няма да се коалират в евентуално бъдещо управление. В това число влизат още ГЕРБ и БСП.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати