25 Април 2024 г. Четвъртък

Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

2017-01-26 15:50:21
Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати