25 Април 2024 г. Четвъртък

Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да спят!

2017-01-16 09:13:07
Бавачки друсат деца, които са им поверени, с хормони, за да спят. Такива предупреждения се завъртяха във Facebook и във форумите за майки през последните дни, пише "Монитор".

Изданието твърди, че е открило студентка, която давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя необезпокоявано да си чати и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, пита за съвет в един от популярните форуми дали може медикаментът да се засече при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като не получава отговор, тя гордо заявява, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я успокоила, че при кръвен тест няма да бъде установено дали детето е приемало медикамента или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на субстанции, които не са забранени, каквато е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които подобряват качеството на съня.

При по-възрастни пациенти той действа ползотворно, но при деца, какъвто е и случаят, може да е опасен.

"Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам", споделя Вяра.

Други пък детегледачки се оказва, че укротяват поверените им хлапета, като ги тъпчат с хапчета, които също ги успиват. Пост със зловещата история беше споделен в затворените групи "Черен тефтер на некоректните потребители" и "Майките на София"Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден". От разказа й става ясно, че родителите на детенцето се усъмнили в действието на бавачката, след като то станало агресивно и започнало да посяга. Затова те монтирали камери.

"След като изгледали записа с ужас установили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да си дойдат родителите му.! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан", уточнява Стоилова.

По думите й родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат упойващи вещества, но от няколко лаборатории им отговорили, че не правят такъв тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но униформените обяснили, че това е безмислено, тъй като не са предупредили изрично бавачката да не дава валериан.

"От записа още е чуто как детегледачката говори по телефона и обижда многократно майката на детето и как трябвало да се бие детето й, за да се възпита, но нали майката била против можело и само с разтърсване на детето да стане", дава още подробности за потресаващия случай Стоилова. Тя твърди, че родителите на детето щели да се обърнат към адвокат, но моли за съвети и във Facebook.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати