Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Септ 29
Начало arrow Политика arrow Задават се мътна вода и тежки неразбории, прогнозира Татяна Дончева

Задават се мътна вода и тежки неразбории, прогнозира Татяна Дончева

  Print E-mail
2017-01-16 09:09:15
източник: news.bg

България влиза в цикъл на тежки неразбории. Това прогнозира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в сутрешния блок на Нова телевизия.

"В момента се задава мътна вода. Тя ще бъде по-мътна, защото няма фокус и не е възможно да внесете здрав разум. Мисля, че е важно в този период да има една ниша, която да бъде заета от здравомислещите", коментира Дончева. Тя прогнозира, че този период няма да е кратък.

По думите на Татяна Дончева новият президент вече бил облазен от хора, които на всяка цена държат да го съветват. Според нея в политиката, ако името ти излезе рано, така, както се случи с това на проф. Огнян Герджиков, става точно обратното. По думите й той не е лош вариант за служебен премиер.

Относно спряганата за премиер Маргарита Попова, Дончева бе категорична, че това е кадър на т.нар. "библиотекарски кръг". Тя визира имената на Димитър Иванов и Светлана Шаренкова.

Според нея истинският тест за новия президент ще бъде, когато започнат да те натискат руснаците от една страна, Брюксел от друга и американците в трета посока.

"Росен Плевнелиев имаше ясна евроатлантическа линия. Аз не знам защо са тези нападки в края на мандата му", коментира Дончева. Тя изтъкна, че той не е казал нищо лошо.

На въпрос правилно ли е подозрението на Плевнелиев, че България ще бъде оставена в обсега на влияние на Русия, Дончева бе категорична, че то не е лишено от основание. Това, което тече в момента, са супер бързи избори, каза още Дончева. Целта била някои малки формации изобщо да не могат да се подготвят за избори.

"Движение 21" смята да се яви на тези избори. Относно възможността за коалиция, Татяна Дончева бе категорична, че ще настояват на принципната позиция за приоритетите за "Движение 21", а именно конституционната и съдебната реформа.

Според нея ГЕРБ, БСП, патриотите и ДПС имат интерес изборите да са бързи, но това щяло да е за сметка на патов парламент. По думите й на ръководството на БСП и ГЕРБ им е ясно, че Брюксел би забранил коалиция с патриотите.

Дончева упрекна социолозите, манипулиращи откровено в полза на националистите. "Галъп" напомпваха общественото мнение, че това е формация, която трябва да бъде подкрепяна, каза още Татяна Дончева. Тя настоя, че Брюксел няма да позволи патриотите да управляват.

"Патриотите ще се опитат да играят роля, каквато играеха досега - поддържаща", прогнозира още Дончева.

Относно избирането на нов лидер за АБВ въпросът бил дали старите лидери ще предпочетат модела на Доган или наистина ще дадат път на младите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?