29 Март 2024 г. Петък

Григор Димитров победи световния №3 и се класира за финал в Бризбейн

2017-01-07 11:45:26

Григор Димитров победи световния №3 Милош Раонич с резултат 7-6(7), 6-2 и се класира за финал на турнира в австралийския град Бризбейн, съобщи topsport.bg. Българинът ще играе утре с японеца Кей Нишикори, от който има три загуби от три мача.

Хасковлията не допусна нито една точка за пробив и се стремеше да връща всеки сервис на противника. Раонич направи само 4 аса в мача. За сравнение вчера срещу Рафаел Надал той имаше 23 аса.

Срещата може да се раздели на две неравни части. Първият сет беше много оспорван. Той продължи около час и се реши след продължителен тай-брейк.

Вторият сет след 2-2 беше рецитал на хасковския тенис майстор.

 

В първата част и двамата печелеха сервис геймовете си. И двамата допуснаха съперника да вземе само 5 точки, когато сервираха. Като Раонич направи 3 двойни и грешки и практически Григор имаше спечелени само две разигравания.

Дългата игра промени изцяло играта и то в полза на българина. Канадецът не можеше да пласира първия си сервис и му се наложи да влезе в дълги разигравания. Димитров се възползва и успя да направи 4 мини пробива срещу 3 на канадеца.

Това донесе огромно психологическо превъзходство за Григор Димитров.

В началото на втория сет се създаде впечатлението, че отново ще се стигне до тай-брейк. Но в петия гейм за първи път от началото на срещата Григор достигна до точки за пробив.

Той игра много технично и накара световния №3 да греши. При третата точка за пробив Раонич сбърка и загуби мача.

В оставащите три гейма канадецът беше изнервен от нуждата да върне пробива и играта му се разпадна. Стигна се дотам, че Григор проби за 5-2 в гейм спечелен на нула.

Последните подавания на българина бяха формалност, която трябваше да узакони превъзходството му.

Точките в мача са 66-53, но само в първия сет резултатът е 38-36. Огромното превъзходство на Димитров е в спечелените точки при втори сервис на противника. Той има в своя актив 17 от 33 възможни точки, което е повече от половината. Раонич имаше успех в само 4 от 22 възможни случая.

В утрешния финал хасковлията ще има един много труден съперник - японеца Кей Нишикори. Димитров има три загуби от него от три мача. Последната беше през 2016-а когато на четвъртфинала на откритото първенство на Канада Нишикори спечели в три сета - 6-3, 2-6, 6-2.

Но българският тенис майстор в момента се намира в страхотна форма и досегашните мачове в турнира сочат, че победител утре ще бъде той.

Интересен факт е, че Гришо има по-висок спечелени точки при втори сервис, отколкото при първи.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати