26 Април 2024 г. Петък

Снежна буря и катастрофа затвориха част от "Тракия"

2016-12-30 18:45:09
Снежна буря, навявания и сериозна верижна катастрофа затвориха част от автомагистрала "Тракия" на територията на област Бургас, съобщиха от АПИ.

От агенцията посочват, че се спира движението от пътния възел "Зимница"

По затворената отсечка този следобед са регистрирани няколко катастрофи заради тежката пътна обстановка. При една от тях се удариха няколко автомобила.

Ограничава се и движението на камиони с тегло над 12 тона през Ришкия проход. Обходният маршрут е Сунгурларе - Петолъчката – Карнобат.

По-рано през деня заради верижна катастрофа с участието на осем автомобила бе затворен и участъкът от автомагистрала "Хемус" в района между Ветрино и с. Неофит Рилски, съобщиха от пресслужбата на полицията във Варна. Затворено е платното за движение към крайморския град. За автомобилите е определен обходен маршрут през Ветрино. Няма данни за сериозно пострадали хора при произшествието, допълват от полицията.

Сериозно обаче се усложнява пътната обстановка в Източна България заради снеговалеж и силен вятър.

Ограничено e движението и по път I-2 Разград-Шумен поради снегонавяване. Обходен маршрут по път I-4 Търговище-Белокопитово и II-49 Търговище-Разград, съобщиха от АПИ.

Пътната обстановка в Добричкия регион също се усложнява поради продължаващия снеговалеж и силния вятър, който достига 15,4 метра в секунда, съобщават от Областния съвет по сигурност. Снежната покривка е десет сантиметра. Движението на моторни превозни средства е при тежки зимни условия, посочват от Областния съвет по сигурност.

Дежурният в Областното пътно управление информира, че пътят от Добрич към курортния комплекс "Албена" е затворен за почистване. Цялата налична техника е включена в поддържането на пътищата в региона, но вятърът образува снегонавявания особено на завоите и край склонове, казаха от пътното управление.

Силен вятър усложнява движението на хора и автомобили в Сливенско, съобщи инж. Снежана Кънева - началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в община Сливен.

По думите й обстановката е динамична, а движението на автомобилите - рисково, снеговалежът продължава, като в планинската част е обилен. Екипите на пътноподдържащата фирма са в готовност да почистват пътната мрежа след спиране на снеговалежа. От Община Сливен призоваха да не се пътува в планинската част, особено през тъмната част на денонощието.

Същевременно движението в страната е интензивно, като най-натоварено е по магистралите "Хемус", "Струма" и "Тракия". Колона от автомобили с дължина от около 2 км се образувалата на главен път Е-79 след Благоевград, в посока Симитли.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати