26 Април 2024 г. Петък

Не се разбраха за кабинет на реформаторите

2016-12-20 14:40:20

След няколко часа разговори преговарящите излязоха пред медиите и обявиха, че имат различия и отиваме към предсрочни избори.

За нас никога не е била самоцел властта, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред журналистите в Народното събрание.

Има теми, по които отделните партии не са могли да намерят допирни точки.

Цветанов благодари на Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ) за проведения конструктивен диалог в опит да се направи кабинет. Нагласата на хората била за предсрочни избори.

Найден Зеленогорски посочи, че е направен опит в тези няколко дни да се намери златното сечение. Очевидно е, че това не се получи. Положихме всички усилия, обобщи той.

Реформаторите настоявали за съдебната реформа, антикорупционния закон. Те констатираха, че не могат да постигнат целите си в рамките на този парламент.

Валери Симеонов отчете добронамереността и диалога. Той очаква важните теми за ПФ да се реализират в следващия парламент - борбата с битовата престъпност, енергетиката и повишаване на пенсиите.

Припомняме, че днес се проведе поредният кръг преговори за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

 

Разговорите се състояха в стаята на ГЕРБ. От страна на домакините присъстваха Цветан Цветанов и Владислав Горанов. Патриотите бяха представени от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Малко по-късно към тях се присъедини и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Реформаторите също имаха свои хора, сред които и спряганият за премиер Румен Христов.

Вчера кръгът от преговори завърши с информацията, че се водят разговори за съставяне на програма, по която правителството с мандат на реформаторите да работи. ГЕРБ обявиха, че са съгласни да дадат министри, но премиерът да бъде на реформаторите.

 

Тази сутрин лидерът на БЗНС и военен министър в оставка Николай Ненчев обяви, че реформаторите са готови с предложението за министър-председател. 

Очаквайте подробности... 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати