Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 4
Начало arrow Политика arrow "Поредицата лъжи на двете другарки" ядоса ГЕРБ

"Поредицата лъжи на двете другарки" ядоса ГЕРБ

  Print E-mail
2016-12-07 09:11:10
източник: news.bg

Нинова и Йотова от вчера насам ни направиха за смях в Брюксел.

Така остро започва извънреден брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Повод за думите й е въпрос на Илияна Йотова относно отпуснатите пари за България на Съвета в Братислава за справяне с миграционния натиск по външната граница. Според Бъчварова "двете другарки" сипели "поредица лъжи".

 

По думите на Бъчварова Йотова размахвала един отговор на свой въпрос от 23 септември. От ГЕРБ си направили труда да видят как е зададен той. "Йотова пита само за една част от тези пари и получава отговор за тези 108 млн. лв., както е попитала", посочи Бъчварова, допълвайки, че се чете само първата част от изречението.

130 млн. лв. отиват за охрана на границата, която е външна на ЕС, посочи вицепремиерът и допълни, че почти 6 млн. са за храна на гражданите в центровете, 8,6 млн. за обзавеждане, оборудване, 6 млн. за доставка на сглобяеми контейнери и други.

"Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този жест към България. Това е срам за държавата ни", изтъкна Бъчварова.

Зам.-председателят на Комисията по отбрана в Парламента Валентин Радев заяви, че в момента не считат, че трябва да се свика Консултативен съвет за национална сигурност за мигрантите. "Това, което чуваме от опозицията, са неща, които правителството е изпълнило", подчерта той и даде за пример именно КСНС, който през ноември 2015 г. се състоял на тази тема. Радев подчерта, че партньорите на България от Турция и Гърция спират мигрантите.

 

"Още Румен Радев или Илияна Йотова не са влезли в президентството, а ние вече започнахме да си мислим за импийчмънт", допълни зам.-шефът на комисията по отбрана. По думите му, всички страни в ЕС имат проблем с мигрантите,като при нас не е такъв, какъвто в другите страни.

"Защо е тази истерия и нахъсване на хората", запита още Радев, подчертавайки, че още не сме дори в предизборна кампания.

Бъчварова изтъкна, че КСНС се свиква от президента. "Който се опитва да му дава публични нареждания, означава, че не признава разделението на властите", отсече вътрешният министър оставка, пак по повод настояването на БСП.

По думите , ако центровете за бежанци бъдат закрити, това означава да имаме мигранти на всяка една улица във всяко едно населено място. Това ли искаме, запита тя.

Бъчварова постави и въпроса за армията на границата. "Как си представяте тези 2000 души да застанат срещу жени и деца, които имат нужда от закрила", запита тя.

По думите й двама души през последната седмица са влезли през границата.

Зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев обяви, че миналата година са получили 8000 запитвания за връщане. Върнати са общо 400 души за цялата година. Дъблинското споразумение очевидно не работи, заключи той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?