20 Април 2024 г. Събота

Майката на убитата в Ню Йорк студентка иска втора аутопсия

2016-12-07 09:08:01

Майката на студентката Стефани Линева, която беше открита мъртва в Ню Йорк, ще поиска втора аутопсия, съобщи Нова телевизия. Близките на младата жена се съмняват, че тя е станала жертва на катастрофа, както беше съобщено.

Майката споделя, че първоначално са й казали, че тялото е напълно обезобразено, дори разчленено от удара, и е най-добре да не го вижда. Тя се вслушва в съвета и предава останките на дъщеря си за кремация. 
От погребалната агенция обаче й се обаждат, че травмите далеч не са толкова тежки, а лицето на дъщеря й е запазено.

Майката прекратява процеса на кремиране и решава да наеме частен детектив, както и да настоява за втора аутопсия.

Има и други детайли, които карат близките на момичето да оспорват версията, че то е блъснато от кола, като шофьорът е избягал от мястото на произшествието.

Телефонът на Стефани е захвърлен на няколко пресечки от мястото, където беше намерено тялото. Припомняме, то беше открито в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.

Малко преди инцидента приятелка на Стефани е получила съобщения от нея, в които тя пишела, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, където е намерено тялото, няма нито магазини, нито заведения, до които би могла да се разходи. Това е шестлентов път, разделен с бетонна мантинела.

Освен това приятелите й казват, че SMS-ът е бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението, в опит да заблуди полицията.

Според разкази на приятели, Стефани си е тръгнала от парти между 22:30 ч. и полунощ, като се е насочила към общежитието на нейния приятел - 19-годишен испанец. Пред сградата, около 30 минути след полунощ, я видели няколко момичета, които й предложили да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя им отговорила, че се прибира при приятеля си и влязла в общежитието. Това е последната ситуация, при която българката е видяна жива. Приятелят на Стефани твърди, че по това време вече е спял.

Малко след 2 часа през нощта преминаващ шофьор е намерил тялото й на път 434 и е извикал полиция.

Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата.

Американските власти обявиха награда от 11 000 долара за всяка информация, която може да доведе до разкриването на мистериозната смърт на българската студентка.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати