28 Март 2024 г. Четвъртък

Как да промените лошите навици според Далай Лама

2016-11-30 12:19:55

Как се чувствате напоследък? Може би уморени, отегчени, липсва ви мотивация, виждате само отрицателното в събитията и не разбирате защо е така. Истината е, че много от навиците ни оказват негативно влияние върху нашата енергия.
В следващите редове ще прочетете как да промените тези негативни навици и да поканите щастието си според Далай Лама.


Дръжте на обещанията си


Винаги давайте само такива обещания, които смятате, че можете да изпълните. В стремежа си да се докажете пред приятели или на работното си място, ако не удържите на думата си, само ще навредите на доброто си име. Така че, когато обещавате – изпълнявайте!


Направете малки промени


Огледайте се. Помислете какъв е домът ви. Кога за последен път направихте малки промени, освободихте се от тези предмети, от които не се нуждаете. Направете леко освежаване, пренареждане на спалнята, гардероба.
Домът ви е отражение на вашата енергия. Ако около вас има стари ненужни вещи, не е уютно и приветливо, това спира положителния поток към вас. Така че ако искате да подобрите енергията край вас, почистете дома си.


Стойте далеч от токсични хора


В живота си срещаме много и различни типажи хора. Създаваме кръгове около себе си. Комуникацията с тези кръгове може да се отрази положително или отрицателно върху нас. Ето защо елиминирайте токсичните хора.
Тези, които постоянно се оплакват от живота, които имат отрицателно отношение към всичко, тези, които не вярват в мечтите ви. Обградете се с позитивни хора.

Плащайте сметките си навреме


Нека един от девизите ви бъде „Не дължа нищо на никого“. Винаги плащайте сметките си навреме, връщайте дълговете в срок и уважавайте парите, които получавате.


Научете се да прощавате


Животът ни поставя сред различни хора, в различни ситуации и модели на комуникация. Когато избираме да не простим на някого, който ни е наранил, ние се обричаме на страдание и негативни мисли. Омразата трови, затова простете и продължете напред. Направете го, за да имате вътрешен мир. В противен случай ще се движите през живота с тежест в душата.


Съсредоточете се върху това, което ви харесва


Планове, задачи, работа, срокове. Няма как да не се съобразяваме с всичко това. Но не забравяйте да отделяте и повече време за това, което ви харесва.

Разпределете времето си


Голяма част от хората отделят твърде много време на работата, рутинните си задължения и за почивка почти не се сещат. Почивката и релаксът са не по-малко важни. Не ги забравяйте!


Грижете се за себе си


Хората, които полагат достатъчни грижи за психическото и физическото си равновесие са по-щастливи от останалите. Ето защо не пренебрегвайте здравето си. Прекарвайте достатъчно време в това да се грижите за тялото си.

източник: az-jenata.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати