28 Март 2024 г. Четвъртък

Радан Кънев нарече премиера в оставка "булката беглец"

2016-11-28 09:33:44
Лидерът на ДСБ Радан Кънев даде заявка, че ще бъде премиер на България. 

"Един десен лидер в България не може да има друга амбиция освен министър-председателския пост. Колко време ще му отнеме тази борба, зависи от гражданите, не само от него или партията му", поясни той.

"Ще бъда премиер. Не мога да ви кажа кога. Съмнявам се, че ще е на изборите, които идват, въпреки че това естествено трябва да бъде цел", каза още той.

"Няма да коментирам човек, който 4 пъти през живота си е напускал поста преждевременно, за да избяга от отговорност и да спечели повече гласове на следващите избори. Аз го нарекох на нашето съвещание "булката беглец", съвпада му и с инициалите. Той е приключен, чао", каза Радан Кънев по повод премиера в оставка Бойко Борисов.

"В българската политика белият кон умря много отдавна. Чакахме и се борихме Иван Костов да се върне на бял кон, Царят щяха да го връщат на бял кон. Който е напуснал властта, не се е върнал в нея", допълни Радан Кънев.

"Бунтът в бежанския лагер в Харманли беше преди всичко провал на сигурността, който започва на самата граница. МВР е в основата на каналджийската мафия. Няма обвинения, няма осъдени, има само хора, които въпреки оградата продължават да минават", изтъкна тъмносиният лидер пред bTV.

Според него службите са се провалили и в това да отделят семействата, които спасяват живота си, от 20-годишни съмнителни типове от Афганистан.

"Не дай Боже да има нов тип Реформаторски блок", каза Кънев по повод очаквания нов десен проект. По думите му целта е ДСБ да вложи своето лидерство, сили и идеи в по-голямо движение, което да атакува политическата власт, а не да анализира или философства.

Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България. По думите му 70 години България се управлява от партиите за сметка на нацията.

"Трябва да станеш партиен член, за да станеш директор, за да станеш държавен експерт, за да се развиваш, минаваш през партията. Докато тази логика владее обществото ни, то ще бъде управлявано от посредствеността и ще гони активните хора", изтъкна лидерът на ДСБ.

По думите му политиката на поставяне на партийното пред националното, на кражбата от бюджета пред бизнеса и на кариеризма пред образованието са довели до тежък протест на българските граждани.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати