20 Април 2024 г. Събота

Борисов не разбира протестния вот срещу ГЕРБ

2016-11-26 17:59:12

Не мога да разбера протестния вот срещу ГЕРБ. Сега започваме пътя за столичния район "Младост" - Нинова да го довърши. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ремонтирания бул. "Черни връх" в София.

"В края на краищата направихме необходимото - това е един добър подарък за софиянци. Ако е било лесно да са го направили още по времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард, ако е било лесно. Мога да кажа на софиянци - освен всичко, което виждате, са подновени и канализацията, осветлението, и всички комуникации под земята, защото и те са на близо 30-40 години. Да им е честито, по план беше за Коледа, успяха да се справят по-рано", заяви Борисов.

Премиерът Бойко Борисов припомни и другите изцяло завършени инфраструктурни проекти в София. "Северната скоростна тангента е готова и я ползват. Отделно дадохме пари да си направят съединителните връзки и обходите за тръби. Сега щяхме да започнем пътя за "Младост", но госпожа Нинова като дойде ще го направи", заяви той.

Има си достатъчно възможности да се справят - нов президент, пленуми. Ще дойде време всеки да си направи изводите. Това, което съм обещал и за софиянци, и за общината - сме го направили до едно и направеното ми харесва, заяви премиерът в оставка.

"И доколкото това беше протестен вот, все още не мога да го разбера, сигурно няма и да го разбера. При това село (София - б.р.), което заварихме, това, което направихме - колкото повече питам, толкова повече не могат да ми отговорят. Какво да не му харесвам на това - като знам какво беше, неузнаваемо.
В България е още по-хубаво. Два дена всяка нощ ходя до Харманли и се връщам - песен - магистралите "Тракия", "Марица", в Димитровград и Хасково - площади, кръгови, всичко направено", каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

На откриването бе и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която подчерта, че реконструираният булевард и подмяната на цялата подземна инфраструктура е изключително тежък обект. Строителите се справиха само за 5 месеца, каза тя.

"Благодаря специално на господин Борисов и правителството, защото финансирането на този проект е изцяло от държавния бюджет. Започнахме със 7 милиона, които бяха отпуснати и се надяваме да завършим с 6 милиона, с които трябва да се разплатим със строителите, защото на нас ни се наложи да плащаме доста сериозни средства за отчуждаване. Всички знаем какво представляваше булевардът тук", заяви кметът на Столична община.

Софиянци вече са забравили какво представляваше булевард "Черни връх", Околовръстното шосе и Южната дъга...Така ще остане и занапред. Преди булевард "Черни връх" е бил известен като "козя пътечка", стана ясно от думите на Борисов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати