20 Април 2024 г. Събота

ГДБОП хвана незаконни оръжия за цял полигон

2016-11-21 10:14:53

Антимафиотите и МВР разбиха организирана престъпна група за незаконно оръжие. Шест са членовете на групата. Подробности бяха разкрити на извънреден брифинг в Специализираната прокуратура. 

След множество обиски и претърсвания са иззети 50 картечни пистолета, оптика и евро. На други адреси също са намерени оръжия, пари, скимиращи устройства и културни ценности. Оръжията биха могли да оборудват цял полигон, според органите на реда.

Разбита е и група за безакцизни стоки. Седем са арестувани. Контрабандните цигари били скрити в памперси. Иззети са близо 900 мастербокса цигари. 

Двете съвместни акции под ръководството на спецпрокуратурата доказват, че в нестабилната политическа обстановка престъпният свят се активизира. Органите обаче не спят и работят активно, стана ясно на брифинга.

Главният секретар на МВР Георги Костов не спести суперлативите си за двете акции. Получил такива минути преди брифинга и от главния прокурор Сотир Цацаров. По думите му в най-новата ни история нямало такава акция, при която да е иззето толкова солидно количество годни за стрелба оръжия.Участвалите в оръжейната акция ще бъдат наградени.

Несигурната политическа обстановка нямало да спре органите на реда да не си вършат работата. Няма да допуснем оръжия на пътя, категоричен бе Костов. Предстои да се установи дали с тези оръжия са извършени престъпления у нас или в чужбина.

Някои от задържаните са познати на органите на реда. Правоохранителните органи запазиха мълчание за клиентите. Споменаха, че сред купувачите имало и чужденци. Антимафиот номер едно Ивайло Спиридонов изтъкна, че и двете акции били сложни.

И Държавна Агенция "Технически операции" е включена, за да се стигне до там, че да хванат престъпниците в момент на сделка. Участниците и в двете схеми не осъзнали грам какво им кроят ГДБОП и МВР. И двете реализации са изключително успешни, отчете Спиридонов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати