11 Май 2024 г. Събота

Мишо Арабина в схема с бежанци, притеснени протестиращи националисти

2016-11-20 07:50:34

50-60 активисти на "Национална съпротива" се събраха на пл. "Света Неделя", за да протестират срещу мигрантите. Те развяваха знамето на организацията. Част от тях се бяха наметнали с българския трибагреник, а други го развяваха.

За сметка на това полицейското присъствие в района е значително. За момента ситуацията е спокойна.

Част от младежите са сложили на ръцете си ленти с цветовете на българското знаме. Протестът им по-скоро прилича на събиране за парти, защото на площада пред църквата "Света Неделя" от уредба, донесена от тях, звучаха патриотични рок парчета.

Събирането не пречи по никакъв начин на туристи и минувачи, а обичайните за всеки протест и шествие търговци на знамена са обградили протестиращите.

Припомняме, че това не е първият подобен протест срещу мигрантите в столицата.

"Нашата цел е да изчистим района на Лъвов мост. Това е симптом", обяви Благовест Асенов от "Национална съпротива". По мнението му нелегалните мигранти имали собствена администрация, която им дава документи. Асенов смята още, че това, което се случва на Лъвов мост ще зарази цяла България.

"Ако изчистим Лъвов мост, ще изчистим България. Ако падне Лъвов мост в ръцете на ислямистите, ще падне и България", притеснен е Асенов.

Той е недоволен, че органите на реда нищо не правят, за да прочистят района от мигрантите. Преди дни Благовест Асенов и негов приятел хванали престъпник мигрант, но вместо правонарушителя, те се оказали зад решетките.

Има политически чадър над този район, категоричен е Благовест Асенов. Хиляди жалби имало срещу мигрантите закононарушители, но полицията не обръщала внимание.

Няма държава, недоволен е Асенов. Според него наркодилърите работят с мигрантите, а заедно с дирекция "Миграция" Мишо Арабина издавал документи на бежанците. Нееднократно Асенов в посочвал къде са хостелите, където се крият мигрантите, където има проститутки и травестити.

Полицаите му казвали, че знаят, но нямало какво да направят. "Искаме Лъвов мост да си върне българския облик. Лъвов мост се превърна в клоака", категоричен е Асенов.

Бежанците в района са ислямисти, защото нямат светско мислене. Те гледат на нас като на бъдеща плячка, притеснен е Асенов.

От "Национална съпротива" са категорични, че няма нелегални бежанци. Държавата им давала документи и те ставали легални. Притеснени са обаче, че се подменя генофондът на България. Освен това след две години тези хора ставали "наши" и дори щели да придобият право да гласуват. По този начин щели да решават бъдещето на България.

От "Национална съпротива" предлагат да се направи допитване до народа дали страната ни да приема мигранти. Убедени са, че народът ще каже "Не". Никой не печели от пришълците, освен търговците на дюнери и дрехи. България е за българите, скандираха още събралите се на площад "Света Неделя".

За тази вечер са предвидени две протестни шествия със сборен пункт пл. "Света Неделя".

От СДВР увериха, че са взели всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението във връзка с проявите.

Според предварителния план на организаторите маршрутът на придвижване е по бул. "Княгиня Мария Луиза" до пл. "Лъвов мост". Организаторите на едно от шествията, което ще продължи до 22.00 часа, са заявили и обратен маршрут по бул. "Княгиня Мария Луиза", наляво по бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание".

На специално изградени филтровъчни пунктове униформени проверяват за забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки. Хора в нетрезво състояние няма да се допускат.

От МВР допълват, че ако е необходимо платното за движение по протежение на шествията временно ще се затваря.

Протестното шествие, което тръгна по бул. "Мария Луиза", затвори възлови булеварди в столицата и промени маршрутите на градския транспорт.

Заради него, бе спрян транспортът по основното трасе бул. "Мария Луиза", отклонено бе движението на транспорта, който минава през "Лъвов мост" - крайна точка на шествието.

Спрени са автобусите и тролейбуите, които минават по бул. "Сливница", в посока Люлин - Сточна гара.

Автобусите, които отиват към "Младост" и други източни квартали, се отклоняват и минават под моста.

Това разместване очаквано предизвика недоволството на гражданите, които се чудеха как да се приберат.

Огромен полицейски ресурс следи за мирното и спокойно протичане на шествието.

Джамията е охранявана от 3 коли на жандармерията и 3 коли на полицаи.

Почти на всеки метър има полицаи на самия "Лъвов мост".

Засега ексцесии няма.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати