25 Април 2024 г. Четвъртък

С падането на ГЕРБ не пада България, настъпи Корнелия Нинова управляващите

2016-11-09 10:19:55

Високо е напрежението в парламента в първия пленарен ден след изборите в неделя. Герберите и червените се скараха, като левицата обвини управляващите в грешки.

Не чухте гласа на хората, които казаха "Не ви харесваме", обяви от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова. Какво правите бе хора, попита тя колегите си от другите формации. Соцлидерът критикува идеята за отпуск на Народното събрание до втория тур, която внесоха реформаторите.

Тя скочи и срещу друга идея в дневния ред - да се обяви комунистическият режим за престъпен. Искате да обявите кандидата за президент, когото подкрепяте, за престъпник, изтъкна Нинова, като припомни партийното членство на Цецка Цачева в БКП. Корнелия Нинова припомни, че и Бойко Борисов е бил член на партията. Хората казаха - работете за нас, не за партийния интерес, подчерта Нинова.

Загубихте на първия тур и правите грешка - плашите хората, заяви тя и изрази недоволство, че герберите плашели с нестабилност.

Ние сме гарантът за спокойствието на българите. С падането на ГЕРБ не пада България, напротив България се изправя, смята Нинова. Тя критикува поведението на управляващите. Това е агонията на една загуба, но това няма да стане загуба на народа, смята лидерът на червените. Уважете народа си. Хората искат промяна, изтъкна Корнелия Нинова и изрази убеденост, че промяната ще стане факт на 13-ти.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов реагира веднага и поиска да се спре с политическото противопоставяне. Той поздрави левите за успеха на първия тур. Да не драматизираме ситуацията, призова Цветанов и обвини червените, че дестабилизацията идва от тях.

Цветан Цветанов се похвали със завишените приходи от кабинета и обвини социалистите, че при червеното управление е фалирала КТБ. По мнението на заместник-председателя на ГЕРБ левицата си играела със страховете на хората.

Той обяви, че партията ще подкрепи всички въпроси в референдума и ще застане зад смяна на избирателната система в мажоритарна. Цветанов поиска още да се спре с политическите агитации и законотворците да се съсредоточат върху работата.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати