26 Април 2024 г. Петък

Сделка с БСП = политическата смърт на ГЕРБ!

2016-11-08 10:45:16
Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че няма да преговаряме с политически партии и в крайна сметка, поведението на нашите кандидати е поведение към избирателите на България, независимо от политическите партии и оцветеност". Това заяви народният представител от БСП Атанас Мерджанов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. 

 БСП търси подкрепата от българските граждани, поясни Мерджанов.

"Има едно погрешно схващане, че политиците можем да разпределяме гласовете. Това не са някакви порции, които да разпределяш. В крайна сметка това е битка за поведението на българските граждани и ген. Радев и Йотовa през цялата кампания от самото им излъчване от Инициативния комитет, беше насочено за доверието на българските граждани", посочи той.

Мерджанов определи твърденията на Георги Първанов, че "мачът между ГЕРБ и БСП е договорен", като безсилни.

По думите му БСП се е консолидирало и за пореден път е показало мобилизация. Той смята, че на втори тур ще имат още по-силно и разширено представяне.

"Това е един шанс за БСП, но не трябва да се оставим на главозамайването - трябва да продължим да разрешаваме проблемите си и вътрешнопартиен план", подчерта Мерджанов.

"Сделка между БСП и ГЕРБ означава политическа смърт за ГЕРБ. Ако егото на Бойко Борисов е по-силно от това държавата да продължи своето развитие, ще се повтори историята на Иван Костов. ГЕРБ не чете историята. Ще има изключително бърз разпад, ако Румен Радев спечели изборите", заяви на свой ред депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

Според него кандидатите на БСП и ГЕРБ не са автентични кандидатури. По думите му Радев не е точен избор за левия електорат, а Цачева не е идеалният кандидат за свободните десни избиратели.

"В ГЕРБ помислиха, че са самодостатъчни за избора на Цачева. Тя трябва да даде знак, че може да се еманципира от своята политическа партия", настоя гостът на Bulgaria ON AIR, според когото от евентуална загуба не трябва да се прави трагедия.

"След като се признае, че са допусанти грешки, в оставащата част от мандата мнозинството трябва да покаже, че е осъзнало за какво ги наказват хората. Не ме интересува какво ще направи Борисов в понеделник и неговото политическо бъдеще. Мисля за себе си и моето семейство", категоричен е Методи Андреев.

Той се закани, че ще оттегли подкрепата си, ако ГЕРБ избяга от политическата битка. Андреев е убеден, че ако президентската двойка на БСП спечели изборите България ще бъде отклонена от своя геополитически курс.

"Не мога да допусна, че България 27 години след прехода отново може да допусне на власт БСП и ДПС. Илияна Йотова ще вземе външнополитическата част от президентството. Георги Първанов е аут от лявото, ако Румен Радев спечели", каза още гостът в студиото.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати