Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Май 29
Начало arrow Политика arrow Първанов: Уреден ли е мачът ГЕРБ-БСП?

Първанов: Уреден ли е мачът ГЕРБ-БСП?

  Print E-mail
2016-11-07 15:52:08
източник: dnes.bg

"Нека да не ни плашат едни нови избори. Не биха създали нестабилност, по-скоро биха довели до оздравяване на управлението на страната или поне ние така се надяваме и ще работим за това", заяви председателят на АБВ и президент на България (2002-2012 г.) Георги Първанов на пресконференция на коалицията "Калфин-президент".

Партията поддържа искането за предсрочни избори, защото управлението се е изчерпало като идеи, политики и личности, посочи още Първанов.

"Потвърждавам волята на АБВ на бъдещи избори да работим в този, а може би и в по-широк състав", каза още Първанов за коалицията "Калфин-президент", в която влизат седем партии.

"Искам да изкажа своята благодарност към кандидатите ни, които наистина бяха възможно най-доброто, което беше предложено в предизборната надпревара и продължаваме да държим на това мнение. Очевидно е, че в тази кампания имаше други критерии при оценката на качествата на кандидатите и при избора", заяви Първанов.

"Резултатът е неудовлетворяващ за нас. Имахме основания да се надяваме на по-добър резултат, заради кандидатите ни и заради това, че започнахме първи идейния дебат и го направихме много убедително. Ние поведохме битка срещу модела "Плевнелиев". Други естествено се възползваха, но това са рисковете на политиката", коментира лидерът на АБВ.

"Ние направихме една модерна и стилна кампания, с идеи, за разлика от някои от опонентите. Грозно впечатление направи силовата дейност и внушаването на страх от страна на управляващите в редица региони, някои хора от БСП се стараеха да ни изчистят от политическото пространството повече, отколкото основния опонент - ГЕРБ", подчерта още той.

"Създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Темата за оставката беше сдъвкана от лидера на формата и се усети отказ от една идея, която имаха от преди няколко месеца и се оказва, че ние сме основната опозиционна сила и само ние подкрепяме разбирането за необходимост от предсрочни парламентарни избори", коментира още Първанов.

От АБВ ще направят допитване до своите партийни структури за това кого да подкрепят на балотажа. Засега гласове в подкрепа на кандидата на ГЕРБ в централата на АБВ не се чуват, заяви Първанов, но отбеляза, че не вижда желание за разговори от "Позитано".

Кандидатът за президент Ивайло Калфин не присъства на пресконференцията, защото е в Брюксел на заседание на комисията "Монти" за бюджета на ЕС.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?