20 Април 2024 г. Събота

"Реал" (Мадрид) се подхлъзна срещу "Легия" в голово шоу

2016-11-03 09:56:34

"Реал" (Мадрид) пропиля преднина от два гола и завърши 3:3 при гостуването си на "Легия" във Варшава. От това се възползва "Борусия" (Дортмунд), който спечели с 1:0 срещу "Спортинг" (Лисабон) и е сам начело в групата.

Германците, които са сигурен осминафиналист, са на върха с десет точки, а испанците са втори с осем. Португалците са трети с три и минимални шансове да изпреварят "Реал".

Мадридчани, излезли със звездите си и подчертано офанзивна тактика, поведоха с 2:0 до 35-ата минута с головете на Гарет Бейл и Карим Бензема. Макар заради наказание да не можеше да ползва подкрепа от публиката си "Легия" успя да направи пълен обрат.

В 83-ата минута Тибо Мулен вкара красив гол за 3:2. "Реал" успя да отговори бързо и Матео Ковачич изравни, а в последните секунди Лукас Васкес удари греда.

Това е първият случай, в който испанският отбор допуска три гола, откакто треньор е Зинедин Зидан.

Срещата започна отлично за "Реал". Още в първата минута Бейл вкара зрелищен гол с удар от разстояние. Отборът продължи да атакува и в 35-ата след хубава атака с няколко бързи подавания Бензема отблизо засече за 2:0.

"Легия" съумя да намали след изстрел от около 15 метра на Вадис Оджиджа-Офо.

След почивката "Реал" отново беше по-деен, но поляците се възползваха по-добре от възможностите си. Мирослав Радович стреля мощно от далеч в 58-ата минута и изравни.

"Легия" вкара и трети гол чрез Мулен в 83-ата. И този път Кейлор Навас беше преодолян с удар извън наказателното поле, при който топката попадна в горния ляв ъгъл на вратата му. "Реал" бързо изравни - в 85-ата Даниел Карвахал подаде на Ковачич и той отбеляза с добре насочен удар. В заключителните секунди дойде и мигът, в който със силен изстрел Васкес беше близо до това да донесе победата за отбора си, но улучи гредата.

В Дортмунд домакините спечелиха с гола на Рамос в 12-ата минута. След центриране от дясно той надскочи защитник и с глава вкара във вратата на "Спортинг".

В една от най-оспорваните групи "Монако" и "Байер" (Леверкузен) постигнаха ценни победи. Германците спечелиха с 1:0 срещу "Тотнъм" като гост на "Уембли", а монегаските се наложиха с 3:0 срещу ЦСКА (Москва).

"Монако" е начело с осем точки, "Байер" има шест, лондончани са с четири, а московчани имат две.

На трибуните на "Уембли" беше българският нападател Димитър Бербатов с мениджъра си Емил Данчев.


Воденият от Ивайло Петев "Динамо" (Загреб) допусна четвъртата си загуба от четири мача и все още няма гол в турнира. Хърватите паднаха с 0:4 от "Севиля" в Испания. Андалусийците са начело с десет точки, като все още не са допуснали гол във вратата си. След 1:1 с "Лион" "Ювентус" остава втори с осем.

Без допуснат гол продължава и "Лестър". Английският шампион завърши 0:0 при гостуването си на "Копенхаген" и е начело в група G с десет точки.

"Порто", който се наложи с 1:0 срещу "Брюж", е втори със седем, а датчаните имат пет.

 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати