19 Април 2024 г. Петък

Борисов се отказа да подава оставка при загуба на вота

2016-10-31 09:18:22

Премиерът Бойко Борисов няма да подава оставка, ако кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева падне на балотажа, стана ясно от думите му пред bTV в предаването "120 минути". Срещу мен няма реален опонент от левицата, изтъкна той.

Припомняме, преди три седмици премиерът обеща да подаде оставка, ако кандидатът на неговата партия не спечели на първи тур.

Премиерът отрече отпуснатите харчове от кабинета да са с предизборна цел.Години наред сме го правили, подчерта министър-председателят в отговор на зрителски въпрос защо предизборно е съобщено за Коледните надбавки за пенсионерите.

Цялото ни внимание е насочено към процесите в НАТО-вска Турция, каза още Борисов по повод изявленията на президента на южната ни съседка Тайип Ердоган за териториални претенции. Премиерът каза още, че целта на страната ни е да спре икономическите мигранти. В момента между САЩ и Русия има не просто пропаст, че се притеснявам как ще развият занапред нещата, анализира той международната обстановка.

С моята майка мецанка за мен майката е култ. С тези думи премиерът Бойко Борисов обясни идеята си за майката на нацията и за избора на партията Цецка Цачева да е кандидатът за президент на ГЕРБ.

Трябва ни балансиран , отговорен човек, разясни той визията си за нов държавен глава. Всички са големи герои, всички са готови да се трепят на границата , коментира Борисов останалите кандидати. Не дай Боже нещо да се случи, няма да ги намерим ни воеводи, ни комити, подчерта министър-председателят.

Той изтъкна, че под негово ръководство са били двама от кандидатите за президент на другите политически формации - Трайчо Трайков, както и генерал Румен Радев. Само Цецка Цачева била над него като председател на парламента.

Борисов отново повтори, че настоящият държавен глава Росен Плевнелив няма да заеме поста на Кристалина Георгиева в еврокомисията. Сега тя щяла да заеме висок пост. Тя ще е от полза за България, убеден е премиерът. Да имаш шеф на Световната банка е от плюс, категоричен е Борисов.

 

Стана ясно, че премиерът имал кого да предложи за нов еврокомисар. Имало време. След изборите щяла темата да се постави на дневен ред. Случаят Бокова-Георгиева не носел негатив за кабинета, по мнението на Бойко Борисов. 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати