Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Фев 19
Начало arrow Политика arrow Цачева с малко пред Радев, Орешарски рязко нагоре, сочи Галъп

Цачева с малко пред Радев, Орешарски рязко нагоре, сочи Галъп

  Print E-mail
2016-10-28 14:43:13
източник: news.bg

"Галъп интернешънъл" регистрира осезаем растеж на гласовете за Пламен Орешарски на фона на предишното изследване, което беше направено преди обявената подкрепа на ДПС за кандидатурата му.

Подкрепа от 3.8% констатират социолозите след експресно телефонно проучване, направено сред 1003 дзуши между 23 и 25 октомври. В предишното проучване подкрепата за кандидатурата на бившия премиер беше 1.3%.

Иначе интригата в изборите продължава да се заплита, а изходът от потенциален балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев става все по-неясен, коментират социолозите.

Ако изборите за президент се проведат сега и на тях се явят следните кандидати, за кого от тях бихте гласували?

За първия тур Цачева (20,2%) продължава да води с няколко пункта пред Радев (16,3%).

Соченият за трети - Красимир Каракачанов продължава да укрепва позициите си до 8,1%, а Ивайло Калфин (5.3%), Трайчо Трайков (5.2%) и Веселин Марешки (5%) продължават да се движат в "пакет" около 5% от всички имащи право на глас.

Близо след тях са Орешарски (3,8%) и Татяна Дончева (2,9%).

В проучването 5.6% от гласовоподавателите смятат да се възползват от опцията "не подкрепям никого". Колко хора ще я ползват реално - на този етап може да бъде само хипотеза.

Ако на изборите за президент се стигне до втори тур (балотаж) и на него се явят следните кандидати, за кого от двамата бихте гласували?

Като цяло се наблюдава стандартното преди избори общо покачване на нивата на заинтересованост към кандидатите и към изборите въобще, съчетано и с противоречивото внушение, че гласуването е задължително. 55% заявяват, че ще отидат да гласуват.

По отношение на разпределението на гласовете на един балотаж Румен Радев се ползва с декларативната подкрепа на 32,1%, а Цецка Цачева - 31,3%.

Разликата между тях обаче е твърде малка, а и апелите на различните партии за подкрепа на втория тур могат да променят ситуацията, предупреждават от "Галъп".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?