29 Март 2024 г. Петък

Скандалите между Мая и Любомир били чести напоследък

2016-10-20 08:18:16
48-годишната служителка на Съдебна охрана Мая Ваклинова е застреляла колегата си Любомир Дилов в жилището си в столичния кв. "Западен парк" и след това се е самоубила. Това е основната версия, по която работят разследващите на трагичния инцидент от вторник срещу сряда. Проверява се участието и на трети човек в престрелката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Мая и колегата ѝ съдебен охранител Любомир са имали интимна връзка. Жената се разделила със съпруга си Даниел, който напуснал жилището. Там Мая живеела само със сина си Калоян. Именно 18-годишният младеж подал сигнала след стрелбата. Момчето обяснило, че било в друга стая, докато Любомир и майка му се карали. В последните месеци скандали се случвали все по-често. Младежът влетял при тях, когато чул изстрели.

Мая лежала на пода с кръв по главата и пистолет в ръка Калоян опитал да я свести, но тя не давала признаци за живот. Тогава хукнал по стълбите да търси помощ. Калоян е разпитан и дори са взети натривки от ръцете му, за да се провери дали не е стрелял той. Пистолетите на двамата охранители са иззети за експертизи.

Когато екип на "Бърза помощ" пристига на адреса, Любомир Дилов вече бил мъртъв. Два куршума в главата му открили съдебните медици. Мая била жива, но неконтактна. Откарана е в "Пирогов" с куршум в слепоочието. Била в кома. В сряда следобед, 13 часа след престрелката, Мая умира. Според лекарите жената не е имала шанс да оцелее.

По ирония на съдбата съпругът ѝ Даниел, с когото са разделени, но нямат официален развод, изработвал надгробни камъни и дори е бил председател на Националното каменоделско сдружение.

В деня на убийството е трябвало да се изправи пред Софийския градски съд в палатата на бул. "Витоша", където е работила Мая. Обжалвал присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Съпругът на Мая се пропил и рухнал психически след раздялата с нея, пише "24 часа". Той е с 2 г. по-малък. И двамата са от Мездра. Даниел е висшист, завършил Стопанската академия в Свищов. Мая се дипломирала в Софийския университет. Преди години Даниел бил усмихнат и ведър. Започнал бизнес с надгробни камъни и затънал в дългове. Тогава почнал да пие. Често сядал и зад волана в нетрезво състояние. На 13 март 2015 г. служители на Пътна полиция го спрели за проверка до блока, в който живеел с Мая.

След поредния скандал между двамата той потеглил към бул. "Ал. Стамболийски". Дрегер показал, че е с 2 промила алкохол в кръвта. Пробата за наркотици също била положителна. Откарали го в болницата, но той отказал кръвно изследване. През май т.г. е осъден на 5 месеца условно. Другото му наказание е да не шофира за 1 г. и 3 м.

Следователи, а не полицията започват разследване по случая, защото Мая и Любомир са били под пагон като служители на Министерството на правосъдието и по-точно в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Те са дългогодишни служители в конвоя на Съдебната палата. Посрещат подсъдими и обвиняеми, които идват от арести и затвори, и ги водят пред съда. Мая е с 1 година по-голяма от Любомир. Годините обаче не ѝ личали. По красавицата в униформа въздишали колеги от охраната, бандити, които съпровождала, и дори съдии и прокурори. Любомир също бил разделен със съпругата си, от която има син.

Служителите на ГД "Изпълнение на наказанията", където са били на щат Мая и Любомир, се водят първа категория и са приравнени с разузнавачи от МВР, агенти на ДАНС и всички, които работят в сектор "Сигурност". В наредбите и правилниците за дейността им пише, че носят служебното си оръжие дори ако не са на смяна.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати