29 Март 2024 г. Петък

Божо Кравата се предаде

2016-10-20 08:13:41

Издирваният за стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите - Божидар Георгиев - Божо Кравата, се предаде в полицията, съобщава БиТиВи.

Припомняме, че на 8 юни вечерта Митьо Очите бе прострелян тежко в Слънчев бряг. Той все още се възстановява. Във фаталната вечер хората на Очите влязоха в стрелка с хората на Божо Кравата. Самият Желязков твърди, че не знае кой е стрелял и защо. Стрелбата идвала от много страни. 

Божо Кравата бе издирван от "Интерпол". Той се укриваше от правосъдието над 4 месеца.

Георгиев се е явил във великотърновската полиция днес малко преди 15.00 часа.

Адвокатът му Диян Костов потвърди пред Дарик, че Божо Кравата се е предал доброволно в полицията. Той е пристигнал в търновската дирекция заедно с юрист. Към момента не му били повдигнати обвинения, но се очаквало това да стане всеки момент, обясни адвокат Костов.

Пред криминалистите Божидар Георгиев определил престрелката в Слънчев бряг като самоотбрана.

Не е ясно защо е избрал да се предаде във Велико Търново, а не в Бургас, където се води разследването по случая.

Минути преди да се предаде в полицията, Божо Кравата е дал интервю пред БиТиВи. В него той споделя, че през цялото време не е напускал България. Разказва, че искрите за стрелбата били породени от стар инцидент. Кравата твърди, че в нощта на престрелката възнамерявал да разговаря с Митьо Очите. Вместо разговор обаче получил удар от Димитър Желязков. Видял, че зад Очите стои мъж със зареден пистолет. Чули се и изстрели. Георгиев си спомня, че лежал на земята, когато започнала престрелка. "Това беше въоръжено нападение, организирано от Митьо Очите", обвинява той.

Божидар Георгиев е категоричен, че няма паркоместа, нито наркоместа в Слънчев бряг. По думите му и малките деца нямало да повярват, че той взима рекет от Митьо Очите.

Минути след 19.00 часа "24 часа" съобщи, че Божо Кравата вече е отведен под конвой в Бургас. Пред сградата на ОДМВР-Бургас охраната била засилена, а над 10 души го конвоирали. Предстояло да бъде обвинен като лидер на организирана престъпна група за принуда, проституция и наркоразпространение.

Тази вечер се очаква да бъде и първият му разпит в качеството му на обвиняем. Смята се обаче, че той няма да даде обяснения. Очаква се да пренощува в ареста в Бургас и утре сутринта да бъде отведен в София.

Прокуратурата смята, че от години групата на Божо Кравата има силни позиции в наркоразпространението в Слънчев бряг. Какво точно е довело до конфликта с Митьо Очите не се знае. След покушението обаче бе взривена колата на жената на Божо Кравата.

Групата на Божо Кравата се прочу при мелето на 8 юни в Слънчев бряг. Свидетели разказват, че хората му 3 години "колели и бесели" в Слънчев бряг и Банско. За издирване са обявени и двама от членовете на групата му.

Божидар Георгиев неформално е стопанисвал заведения в Слънчев бряг и в Банско. Именно той е организирал останалите обвиняеми да нанасят телесни повреди на хора, които са му били конкуренти.

Групата е била въоръжена, отправяла е заплахи с огнестрелни оръжия.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати