20 Април 2024 г. Събота

Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели от раз

2016-10-03 14:05:48
Премиерът Бойко Борисов се закани, че ще си хвърли оставката, ако на ГЕРБ със своята кандидатка Цецка Цачева не спечели президентските избори на първи тур.

"След първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първия тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", коментира той.

Според него е видно, че неговата партия е издигнала на най-подготвения човек за президентските избори.

Имало е и по-рейтингови претенденти, но не и толкова подготвени и заради това той смята, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новия президент ще наследи добри отношения и с тях", оцени премиерът.

Борисов отново атакува левите претенденти за "Дондуков" 2. Според него съперникът на ГЕРБ на предстоящия вот не е кандидатът за президент на БСП Румен Радев, а неговото вице.

"Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", коментира премиерът.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и със всичко", каза още Борисов.

"Тези критики срещу нас ги слушам от 10 години, а най-силните си избори сме правили, когато те са управлявали, отговори Борисов на отправени обвинения от лидера на БСП.

"Когато казваш, че се страхуваш от манипулиране на вота, знаеш какво си правил ти. Помня какво ни направи БСП с Костинброд, масовите внушения, гигантска манипулация“, посочи премиерът.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати