Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Май 21
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ излъчват слабост и неувереност, убедена Нинова

ГЕРБ излъчват слабост и неувереност, убедена Нинова

  Print E-mail
2016-10-03 10:04:01
източник: news.bg

За пръв път ГЕРБ излъчват слабост и неувереност. Тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на БСП, каза Корнелия Нинова пред Нова телевизия по повод обявяването на Цецка Цачева за кандидат-президент.

Г-жа Цачева е най-удобния за нас вариант, каза лидерът на БСП. Парламентът е с нисък рейтинг, обясни тя. Червеният лидер бе категорична, че начинът, по който г-жа Цачева бе  представена като кандидатът на ГЕРБ за президент е бил унижение. "Давам ви най-слабото си", изтълкува тя думите на лидера на партията и премиер Бойко Борисов от представянето на кандидатурата й.

Другите постове са важни по отношение на финанси, обществени поръчки, поясни Нинова другите трима, които бяха спрягани за кандидат-президент - кметът на София Йорданка Фандъкова, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и кмета на Бургас Димитър Николов. "(Борисов) предпочита да си запази силните лостове - по-добре да си запази властта и парите и да даде някой, който не е толкова силен", обясни номинацията на опонента си Нинова.

Заради ситуацията в Европа и света, националната сигурност е приоритет, а Румен Радев е военен човек, за когото сигурността на хората е най-важна, убедена е лидерът на БСП.

"ГЕРБ сега изглеждат слаби и следват БСП. От както сме издигнали кандидатурата ни за президент, те изчакват и се съобразяват с нас. А кандидатурата на Цецка Цачева е слаба, защото Борисов извади кандидатите си и започна да ги представя, стартирайки от най-рейтинговия, докато стигне до най-слабия - Цецка Цачева", обясни Корнелия Нинова.

"Убедени сме, че ще спечелим изборите", каза тя и се мотивира, че всички останали кандидати са участвали до сега под някаква форма в управлението. "Те са част от статуквото и вземането на решения. Хората знаят до какъв резултат доведе ГЕРБ - това политическо семейство и статуквото. Не!" дори на преките си началници", заяви Нинова.

Запитана дали това не е неглижиране на кандидата на БСП и прогноза - след изборите ГЕРБ да поканят БСП във властта, от милосърдие, Какво е в главата на г-н Борисов не знам".

Относно другите кандидати за президентския пост тя обясни, че опонентите й се борят за негативния вот. Нейното обяснение за слабата, (по думите й - б.р.) кандидатура на ГЕРБ, е че е подготвена гигантска фалшификация на изборите. "Това е опасност", каза Нинова и обясни, че много внимателно ще следят как ще се проведат предстоящите президентски избори.

В отговор на въпрос за аферата Костинброд от 2013 година, която по-късно не беше доказана в съда, Нинова обясни, че и до сега има две полярни мнения за Костинброд и призова да се види какво стана в "Арена Армеец".

"Ще действаме по закон. Да не си помислят да го правят, защото ще вземем всички мерки", закани се Нинова.

Според нея е логично е предстоящите избори да са като вот на недоверие. "Ще нося отговорност и ще ви кажа каква ще е в нощта на изборите", каза Нинова, но отказа да разкрие каквото и да е. Според нея трябва да се носи лична отговорност. Тя потвърди, че са имали спорове по кандидатурите преди да бъде определена кандидат-президентската двойка.

На въпрос, че ген. Радев е представител на бизнес кръг и оръжейно лоби, Нинова заяви, че това е лъжа и призова авторът й да каже цялата истина. "Да каже от кое лоби, от кое име сме зависими, кой колко е платил", обясни лидерът на БСП.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
  Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
  Новини "ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?