28 Март 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ излъчват слабост и неувереност, убедена Нинова

2016-10-03 10:04:01

За пръв път ГЕРБ излъчват слабост и неувереност. Тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на БСП, каза Корнелия Нинова пред Нова телевизия по повод обявяването на Цецка Цачева за кандидат-президент.

Г-жа Цачева е най-удобния за нас вариант, каза лидерът на БСП. Парламентът е с нисък рейтинг, обясни тя. Червеният лидер бе категорична, че начинът, по който г-жа Цачева бе  представена като кандидатът на ГЕРБ за президент е бил унижение. "Давам ви най-слабото си", изтълкува тя думите на лидера на партията и премиер Бойко Борисов от представянето на кандидатурата й.

Другите постове са важни по отношение на финанси, обществени поръчки, поясни Нинова другите трима, които бяха спрягани за кандидат-президент - кметът на София Йорданка Фандъкова, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и кмета на Бургас Димитър Николов. "(Борисов) предпочита да си запази силните лостове - по-добре да си запази властта и парите и да даде някой, който не е толкова силен", обясни номинацията на опонента си Нинова.

Заради ситуацията в Европа и света, националната сигурност е приоритет, а Румен Радев е военен човек, за когото сигурността на хората е най-важна, убедена е лидерът на БСП.

"ГЕРБ сега изглеждат слаби и следват БСП. От както сме издигнали кандидатурата ни за президент, те изчакват и се съобразяват с нас. А кандидатурата на Цецка Цачева е слаба, защото Борисов извади кандидатите си и започна да ги представя, стартирайки от най-рейтинговия, докато стигне до най-слабия - Цецка Цачева", обясни Корнелия Нинова.

"Убедени сме, че ще спечелим изборите", каза тя и се мотивира, че всички останали кандидати са участвали до сега под някаква форма в управлението. "Те са част от статуквото и вземането на решения. Хората знаят до какъв резултат доведе ГЕРБ - това политическо семейство и статуквото. Не!" дори на преките си началници", заяви Нинова.

Запитана дали това не е неглижиране на кандидата на БСП и прогноза - след изборите ГЕРБ да поканят БСП във властта, от милосърдие, Какво е в главата на г-н Борисов не знам".

Относно другите кандидати за президентския пост тя обясни, че опонентите й се борят за негативния вот. Нейното обяснение за слабата, (по думите й - б.р.) кандидатура на ГЕРБ, е че е подготвена гигантска фалшификация на изборите. "Това е опасност", каза Нинова и обясни, че много внимателно ще следят как ще се проведат предстоящите президентски избори.

В отговор на въпрос за аферата Костинброд от 2013 година, която по-късно не беше доказана в съда, Нинова обясни, че и до сега има две полярни мнения за Костинброд и призова да се види какво стана в "Арена Армеец".

"Ще действаме по закон. Да не си помислят да го правят, защото ще вземем всички мерки", закани се Нинова.

Според нея е логично е предстоящите избори да са като вот на недоверие. "Ще нося отговорност и ще ви кажа каква ще е в нощта на изборите", каза Нинова, но отказа да разкрие каквото и да е. Според нея трябва да се носи лична отговорност. Тя потвърди, че са имали спорове по кандидатурите преди да бъде определена кандидат-президентската двойка.

На въпрос, че ген. Радев е представител на бизнес кръг и оръжейно лоби, Нинова заяви, че това е лъжа и призова авторът й да каже цялата истина. "Да каже от кое лоби, от кое име сме зависими, кой колко е платил", обясни лидерът на БСП.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати