Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Януари 22
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ излъчват слабост и неувереност, убедена Нинова

ГЕРБ излъчват слабост и неувереност, убедена Нинова

  Print E-mail
2016-10-03 10:04:01
източник: news.bg

За пръв път ГЕРБ излъчват слабост и неувереност. Тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на БСП, каза Корнелия Нинова пред Нова телевизия по повод обявяването на Цецка Цачева за кандидат-президент.

Г-жа Цачева е най-удобния за нас вариант, каза лидерът на БСП. Парламентът е с нисък рейтинг, обясни тя. Червеният лидер бе категорична, че начинът, по който г-жа Цачева бе  представена като кандидатът на ГЕРБ за президент е бил унижение. "Давам ви най-слабото си", изтълкува тя думите на лидера на партията и премиер Бойко Борисов от представянето на кандидатурата й.

Другите постове са важни по отношение на финанси, обществени поръчки, поясни Нинова другите трима, които бяха спрягани за кандидат-президент - кметът на София Йорданка Фандъкова, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и кмета на Бургас Димитър Николов. "(Борисов) предпочита да си запази силните лостове - по-добре да си запази властта и парите и да даде някой, който не е толкова силен", обясни номинацията на опонента си Нинова.

Заради ситуацията в Европа и света, националната сигурност е приоритет, а Румен Радев е военен човек, за когото сигурността на хората е най-важна, убедена е лидерът на БСП.

"ГЕРБ сега изглеждат слаби и следват БСП. От както сме издигнали кандидатурата ни за президент, те изчакват и се съобразяват с нас. А кандидатурата на Цецка Цачева е слаба, защото Борисов извади кандидатите си и започна да ги представя, стартирайки от най-рейтинговия, докато стигне до най-слабия - Цецка Цачева", обясни Корнелия Нинова.

"Убедени сме, че ще спечелим изборите", каза тя и се мотивира, че всички останали кандидати са участвали до сега под някаква форма в управлението. "Те са част от статуквото и вземането на решения. Хората знаят до какъв резултат доведе ГЕРБ - това политическо семейство и статуквото. Не!" дори на преките си началници", заяви Нинова.

Запитана дали това не е неглижиране на кандидата на БСП и прогноза - след изборите ГЕРБ да поканят БСП във властта, от милосърдие, Какво е в главата на г-н Борисов не знам".

Относно другите кандидати за президентския пост тя обясни, че опонентите й се борят за негативния вот. Нейното обяснение за слабата, (по думите й - б.р.) кандидатура на ГЕРБ, е че е подготвена гигантска фалшификация на изборите. "Това е опасност", каза Нинова и обясни, че много внимателно ще следят как ще се проведат предстоящите президентски избори.

В отговор на въпрос за аферата Костинброд от 2013 година, която по-късно не беше доказана в съда, Нинова обясни, че и до сега има две полярни мнения за Костинброд и призова да се види какво стана в "Арена Армеец".

"Ще действаме по закон. Да не си помислят да го правят, защото ще вземем всички мерки", закани се Нинова.

Според нея е логично е предстоящите избори да са като вот на недоверие. "Ще нося отговорност и ще ви кажа каква ще е в нощта на изборите", каза Нинова, но отказа да разкрие каквото и да е. Според нея трябва да се носи лична отговорност. Тя потвърди, че са имали спорове по кандидатурите преди да бъде определена кандидат-президентската двойка.

На въпрос, че ген. Радев е представител на бизнес кръг и оръжейно лоби, Нинова заяви, че това е лъжа и призова авторът й да каже цялата истина. "Да каже от кое лоби, от кое име сме зависими, кой колко е платил", обясни лидерът на БСП.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?