Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 1
Начало arrow Политика arrow И все пак ще е Цецка Цачева

И все пак ще е Цецка Цачева

  Print E-mail
2016-09-30 14:02:23
източник: news.bg

Парламентарният шеф Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент. Вицето е вицеадмирал Пламен Манушев.

Този все по-категоричен извод може да се направи от лаконичния коментар на Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, без обаче вторият в ГЕРБ да е посочил еднолично името на Цачева.

Цветанов изтъкна, че партията вече е готова с рекламните материали за кампанията. Той обясни, че 15 имена са разглеждани в партията. Кастингът е отсял четири - на Цачева, на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на бургаския градоначалник Димитър Николов и на вицепремиера Томислав Дончев (междувременно Дончев отрече в кулоарите, че той е кандидатът на ГЕРБ). Всички те имали качества за държавен глава според Цветан Цветанов и в пъти превъзхождали опонентите на партията. Всеки един от тях се е доказал в своята професионална област и в последните десет години са свързани с партия ГЕРБ, коментира той.

Официално партията щяла да обяви кандидата си в неделя.

Нямало забележки към работата на четирите обсъждани имена. Те можели да носят политическа и морална отговорност пред своите избиратели. При обсъждането на имената им в Изпълнителната комисия на партията присъствали и четиримата.

Ние в ГЕРБ не вземаме решения като вземаме един указател, решаваме да звъннем на един генерал или който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания, захапа той червените за начина, по който избраха кандидата си генерал Румен Радев.

БСП нямат съответния кадрови ресурс, смята Цветанов. Потенциалът на червените се видял в управлението на Пламен Орешарски.

Окончателното решение е взето, подчерта Цветанов, но вметна, черешаващата дума е на премиера.
Тъй като желанието на управляващите било да се продължи стабилността на страната, в битката няма да се включи премиерът Бойко Борисов.

За досегашните откази на Фандъкова и Николов да се включат, Цветан Цветанов коментира, че партията е над личните желания. Всички дали съгласие кандидатурите им да се обсъдят в партията.

„Ако бъде разгледана подобна хипотеза,това означава, че няма да мога да осъществявам тази ежедневна партийна работа. Аз след парламента съм в офиса или пътувам в страната”, допълни той.

Припомняме, заговори се, че ако Цачева е кандидатът на герберите за президент и спечели изборите, председател на Народното събрание ще е именно Цветанов.

Имаме достоен, изключително успешен председател на парламента, обясни Цветанов. Хипотеза било обсъждането за наследник на Цецка Цачева.

Той остави все пак един процент вероятност за изненадващ ход на ГЕРБ. Това го има във всеки един избор, обясни той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?