29 Март 2024 г. Петък

Иракчанката, която сготвя главите на терористи от "Ислямска държава"

2016-09-30 06:45:04

„Аз се бих с тях. Аз ги обезглавих. Сготвих главите им. Изгорих телата им”. Това отсича иракчанка, която непрестанно е била нападана от терористи от ДАЕШ („Ислямска държава”) и е загубила много свои близки, убити от терористите.

39-годишната Уахида Мохамед, по-известна като Ум Ханади, ръководи милиция от около 70 мъже в района на град Ширкат, който се намира на около 80 км южно от Мосул, втория по големина иракски град, разказва СиЕнЕн.  

Докато се среща с репортера на телевизията, тя разпорежда на подчинените си да млъкнат (тутакси изпълнили заповедта). Носи 9-милиметров пистолет „Берета”.

Тя и нейните мъже, част от племенна милиция, наскоро са подпомогнали правителствените сили да изтласкат  ДАЕШ от Ширкат.

В мъжкия свят, който е провинциален Ирак, жените бойци са рядкост.

Тя е по-издирвана от иракския премиер, твърди самата тя. Започнала е да се бие с терористите през 2004 г., работейки с иракските сили за сигурност и коалицията. Вследствие на това тя разгневила терористичната групировка „Ал Кайда”, действаща в Месопотамия, която по-късно се превърна в ДАЕШ.

„Получих заплахи от върховното ръководство на ДАЕШ, включително от самия Абу Бакр ал Багдади”, изтъква Ум Ханади, имайки предвид главатарят на терористичната групировка.  

„Аз съм най-издирваният човек в списъка им с най-издирвани хора”дори повече от министър-председателя”.

Ум Ханади с видим яд разказала за времето, в което те са залагали коли бомби край нейния дом. „2006, 2009, 2010, три коли бомби през 2013 г. и през 2014 г.”, уточнява тя.

Първият ѝ съпруг е бил убит. Тя се омъжила повторно, но ДАЕШ убили нейния втори съпруг по-рано тази година. ДАЕШ също убили нейния баща и трима от братята ѝ. Те също са убили овцата, кучетата и птиците ѝ.

Тя самата е била на ръба на смъртта. „Шест пъти се опитваха да ме убият”Имам шрапнел в главата и краката си, а ребрата ми бяха счупени”.

„Но всичко това не ме спря да се бия”, категорична е тя.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати