Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Януари 21
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ и БСП пак се хванаха за гушите заради ставащото в парламента

ГЕРБ и БСП пак се хванаха за гушите заради ставащото в парламента

  Print E-mail
2016-09-29 15:47:45
източник: dnes.bg

ГЕРБ и БСП влязоха в задочна словестна схватка за това каква е причината за провала на днешното заседание на парламента. 

Социалистите обявиха, че буксуването показва, че управляващото мнозинство се разпада. Според ГЕРБ пък бойкотът показва, че БСП започва да сгъстява червената мъгла и цели връщане на тройната коалиция.

"Въпросът е кой управлява - госпожа Цецка Цачева,  която не може да събере депутатите от ГЕРБ, г-н Цветан Цветанов, който прави конференция по тероризъма по време на заседанието на парламента или г-н Борисов, който привиква депутати по кръстовищата, за да търси кандидатът за президент на ГЕРБ?", попита говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. 

Той посъветва управляващите да не страхуват толкова от вота на недоверие, който социалистите ще внесат.

"Така или иначе кабинетът на ГЕРБ си отива, предсрочните избори са неизбежни", каза Бойчев. Той обясни, че към идеята на социалистите да се иска оставка на правителството има "неподозирано голям интерес" и в момента текат консултации. 

Според него това било разбираемо, защото "България и нейната репутация станаха за посмешище на световната дипломатичсека сцена". 

От ГЕРБ пък обвиниха социалистите, че разгръщат "сериозна пропагандна война" срещу управляващите.

"Външната политика започва да се ползва като прийом за разрешаване на вътрешнополитичиски въпроси, БСП започва да сгъстява червената мъгла", каза депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

Според него изплува "фигурата на проваления политик Орешарски и явно започва реабилитация на старата тройна коалиция".

Той Свикнали сме БСП да се държи безотговорно, но не мислим, че българската дипломация трябва да става заложник на това".

Десислава Атанасова пък обясни, че БСП нямат достатъчно подкрепа за вот на недоверие. Според нея би било странно АБВ, които "довчера твърдяха, че няма да седнат с лъжци на една маса, а днес да са в сговор с БСП срещу кабинета".

Тя обвини социалистите, че превръщат подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева в разменна монета за дребни политически игри.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?