29 Март 2024 г. Петък

Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на ГЕРБ за президентския вот

2016-09-26 15:10:21
Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на ГЕРБ за президентския вот на 6 ноември, научи Dnes.bg от отлично осведомен източник.

В момента усилено се печатат плакатите и билбордовете за кампанията й, която ще стартира дни по-късно от тази на останалите кандидати за поста.

Макар кметицата да отричаше до последно, че няма да е тази, която ще се бори за държавен глава, изтъквайки несвършената си работа в Столичната община, управляващите са се спрели именно на нейната кандидатура.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неведнъж заяви, че за президент ще издигне жена, човек с лице и качества, които може да се справи със "стресови ситуации" в Европа, имайки предвид бежанската вълна, заляла Европа.

В края на юли той обяви във Велико Търново, че е имал двама кандидата за президент, "които бяха прекрасни, но когато видях какво чудо става по света, прецених, че тези хора, с тези качества в критична ситуация, не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, в такъв момент, в който трябва да отидат да тропнат по масата, да ни защитят интереса дали с комшиите, дали с Европа, този характер го нямат. И затова мисля дали мога да намеря в партията такъв човек", поясни тогава Борисов.

Е, явно е намерил такъв човек, в лицето на Йорданка Фандъкова, която е доказала, че в стресови ситуации винаги излиза суха и умее да отстоява позициите си в Европа, имайки предвид десетките европроекти, които Столичната община е спечелила през годините на нейното управление на София.

Dnes.bg научи още нещо, че на нейното място, като кмет на София, ГЕРБ ще издигне другото си рейтингово име, което печели симпатиите на избирателите.

Тя отново е жена и "строи магистрали" - Лиляна Павлова, министърът на регионалното развитие ще бъде издигната за поста, тъй като, ако Фандъкова бъде избрана за държавен глава, столицата ще бъде поета временно от някой от заместниците й, но ще бъде насрочен частичен местен вот за избор на градоначалник.

Дали твърденията на нашия източник ще излязат верни, ще научим след дни, на 2 октомври ГЕРБ ще обявят с кого поемат към "Дондуков 2".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати