26 Април 2024 г. Петък

Още три банки бяха затворени в САЩ през седмицата

2010-06-26 11:41:02

Броят на банковите фалити в страната от началото на годината достигна 86, в сравнение със 140 през цялата минала година

Статия

Краят на работната седмица донесе затварянето на още три американски банки. По този начин броят на банковите фалити в страната от началото на годината достигна 86 и е на път да подобри миналогодишния рекорд от 140 затворени финансови институции – най-големият брой от 1992 насам.

Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) е затворила банки в щатите Флорида, Джорджия и Ню Мексико, като купувачи са финансови институции от съответните щати. Трите фалита ще струват на FDIC 284,6 млн. долара, предава Bloomberg.

„Нарастващите проблеми при търговските имоти и продължаващата криза при жилищните заеми ще предизвикат още много фалити”, е заявил Уолтър Микс, управляващ директор във финансово-консултантската компания LECG LLC.

През следващите три и половина години банковите фалити ще костват 60 млрд. долара на фонда на FDIC, обявиха от корпорацията на 22 юни. Фондът излезе на дефицит през третото тримесечие на миналата година.

Базираната във Флорида Peninsula Bank е била закупена от Premier American Bank, собственост на Bond Street Holdings LLC. През януари холдингът закупи още две закъсали банки.

First National Bank от Джордия е била продадена от FDIC на Savannah Bank, а High Desert State Bank от Ню Мексико – на First American Bank.

В края на първото тримесечие на настоящата година списъкът с проблемните банки на FDIC наброява 775 институции с активи за 431 млрд. долара.

В края на миналата година в списъка бяха 702 кредитни институции с активи за 403 млрд. долара, се казва в тримесечния отчет на регулатора.

източник: investor.bg

Последни новини от категория Бизнес


Новини
68% от българите биха се притеснявали да посещават места, където има много хора срещу 28%, които нямат притеснения за това. 57% биха се притеснявали да отидат на ресторант или ...
Новини
Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
Новини
Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява 20-30% ...
Новини
Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив &nbs ...
Новини
От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойност ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати