16 Април 2024 г. Вторник

Няма как да се случи разпространение на наркотици без участието на полицията

2016-09-16 06:26:39

Няма как да се случи разпространение на наркотици у нас без участието или съдействието на полицията и МВР. 
Около тази теза се обединиха анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, психологът Румен Йорданов и Желяз Андреев, който преди години е бил зависим от наркотици, но впоследствие се е преборил със зависимостта си.

Тримата коментираха в сутрешния блок на БиТиВи разлепените преди дни из центъра на София плакати с имената, прякорите и снимките на известни и нетолкова известни наркодилъри.

Според Безлов има няколко версии кой може да стои зад акцията, но най-вероятната според него е, че това е дело на „конкуренцията”, като аргументът му за това е, че повечето на плакатите са хора на наркобосовете Христофорос Аманатидис - Таки и Златко Иванов - Баретата, но пък няма нито един наркодилър от други известни наркобанди.

Друга по-малко вероятна версия според Безлов е група родители на наркозависими деца да стоят зад акцията.

Той разкри, че някои от лицата на плакатите не са познати на полицията и анализаторите и очевидно са на ниските нива по престъпната верига. Други като Темерута били достатъчно публични личности, който бил известен още покрай покойния Константин Димитров - Самоковеца и Баретата. Паяка пък бил началник на Ланеца. Гробаря и Телото в момента са в ареста с повдигнати обвинения, след като наскоро бяха спипани да продават голямо количество канабис на турски граждани.

Тримата гости в студиото изразиха недоумение защо покрай имената на премиера Борисов, на Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Георги Костов, в акцията с плакатите е замесено и името на полицая Мишо Наумов, който е началник на отдел „Убийства” в националната полиция. Това давало поле за много спекулации, като не влязоха конкретика. 

От своя страна Желяз Андреев разкри, че познава четирима или петима от лицата на плакатите, като за трима от тях е сигурен, че са средно ниво в престъпната верига на наркоразпространението у нас. Допълни, че на снимките има наркодилъри, пряко или индиректно свързани с Таки.

Андреев е категоричен, че всеки един от „изтипосаните” е сътрудничил на полицията и МВР, като повечето многократно са арестувани и след това пускани. Според него акцията може да е с цел разчистване на "терена" и на сметки.

По думите на Андреев, за разлика от периода в средата на първото десетилетие на новия век, когато хероинът беше най-големият проблем, в момента синтетичните наркотици са излезли на преден план като такъв.  

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати