24 Април 2024 г. Сряда

С две дузпи "Левски" победи "Нефтохимик" и излезе начело в Първа лига

2016-09-11 14:33:33
"Левски" имаше нужда от две дузпи, за да победи "Нефтохимик". Сините са наложиха с 2:1 при гостуването в Бургас благодарение на точните изпълнения на Роман Прохазка от бялата точка и с този успех оглави класирането в Първа професионална лига.

Столичани откриха в резултата в 25-ата минута, когато главният съдия Волен Чинков отсъди дълго оспорвана от домакините дузпа. Прохазка, който днесе изигра своя мач номер 100 в елита и носеше капитанската лента, беше безупречен при изпълнението. Той реазилира и втория наказателен удар, отсъден в 91-ата минута на мача.

Между тях Иван Вълчанов вкара красив гол за "Нефтохимик" и дълго време това попадение застрашаване "Левски" от загуба на две точки.

Първата дузпа доведе до дълги спорове между играчите на домакините и главния съдия, като завърши и с три жълти картона. Единият от тях беше за Марко Ранджелович, който при опит да изчисти топката близо до аутлинията препъна Георги Костадинов.

Полузащитникът на "Левски" използва възможността да падне, въпреки че не стана ясно колко е сериозен контактът между двамата. Той обаче по-вероятно беше в засада при удара към вратата на домакините, който предшестваше спорната ситуация.

Само след още три минути Божидар Краев можеше да удвои преднината на "Левски", но ударът му излезе в аут. В 33-ата минута Антонио Аниете беше на добра позиция, но вратарят Янко Георгиев спаси удара му.

През второто полувреме обаче домакините започнаха много устремно и в първите 4-5 минути играчите им направиха 5-6 шпагата, за да покажат, че ще се борят за всяка топка. 

Вълчанов върна равенството в 53-ата минута с попадение от далечно разстояние. При удара му топката рикушира в гърба на Александър Др. Александров и изненада вратаря на гостите Боян Йоргачевич.

След 70-ата минута играта стана доста накъсана, като двата отбора постоянно прибягваха до фаулове. Отделно и физическата подготовка на зелените се оказа на недостатъчно добро ниво, като играчите им постоянно падаха по терена и се хващаха за краката.

Пет минути преди края гостите имаха добра възможност след пробив и пас на Прохазка, но Ранджелович изчисти топката точно преди да попадне на крак на син нападател в наказателното поле. В 83-ата минута изпусната топка от Янко Георгиев създаде меле, от което не се възползваха нито Бурабия, нито Франсис Нар.

Кулминацията настъпи в 91-ата минута, когато "Левски" натискаше бургазлии в опит да реализира втори гол. При едно от центриранията защитникът Костадин Велков протегна ръката си и игра с топката. Съдията видя ситуацията и отново посочи бялата точка. Този път Прохазка имаше нужда от помощта на дясната греда, но все пак реализира.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати