29 Март 2024 г. Петък

Футболен батка vs. журналистка - бой, ритници…

2016-09-11 14:28:34

Футболен фен на “Нефтхимик“ преби с удари и ритници в корема бургаска журналистка заради неин материал от месец май.
 
Както Dnes.bg писа вчера Рйонната прокуратура в Бургас започна бързо досъдебно производство срещу футболния привърженик 
 
"Стана най-немислимото. Бях съборена на земята и ритана с всичка сила в корема", разказва Стиляна Божидарова пред “Нова телевизия“. Тя обясни, че пие успокоителни и й е трудно да си върши работата.
 
Божидарова разказа, че 120-килограмовият мъж я съборил на земята и започнал да я рита в корема заради неин репортаж в бургаски сайт. В материала журналистката разказва за побой над футболист на "Нефтохимик", който е причакан и бит от фенове веднага след загубата на отбора от "Ботев " (Гълъбово).
 
Днес фенът излезе със своя версия за побоя. Той обясни, че до боя се стигнало след като Стиляна му хвърлила цигара в лицето. 
 
"Не може да ме унижаваш пред сина ми. Всеки има достойнство", каза Манол.
 
Манол е един от тарторите в агитката на отбора. Работи като охранител в бургаски мол и е стар познайник на полицията. Основно с хулиганските си прояви по време на футболни срещи.
 
Той е бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Законът предвижда лишаване от свобода до 3 години.
 
Журналистката упрекна “Нефтохимик” за реакцията след инцидента. "Те можеха да направят много повече от едно изречение, в което определиха случилото се като „пререкание с местен журналист", каза тя пред bTV.
 
"През май месец единствено аз съобщих за подобен инцидент. Вместо тогава ръководството и треньорите да отидат в полицията, те потулиха случая. Казаха ни да не пишем нищо и да не разлайваме кучетата преди важни мачове", разказа Божидарова.
 
Тя обясни, че изключително трудно върши работата си в момента. След нападението тотново е видяла насилника си, който се е държал все едно нищо не се е случило.

Снимка: кадър "Нова телевизия" 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати