28 Март 2024 г. Четвъртък

Властите в Бавария настояват за гонене на мигранти, разривът с Меркел се разраства

2016-09-09 16:25:22

Министърът на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария Йоахим Херман призова за изгонване от страната на мигрантите, на които им е отказано убежище в Германия, до кризисните райони като Афганистан, както и други мерки, изваждащи на показ разширяващия се разрив между канцлера Ангела Меркел и нейните консервативни съюзници в Бавария, отбелязва „Ройтерс”.  

Партията на Херман, Християнсоциалният съюз (ХСС), увеличава натиска върху Меркел преди федералните парламентарни избори през следващата година след слабите изборни резултати в отделни провинции, които показаха засилване на подкрепата за антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия”.

 

Херман се застъпва за репатрирането на хората в северните части на Афганистан и други кризисни райони, на които им е било отказано убежище, нещо, което правителството на Меркел преди отказваше да направи.

Херман също така призова за създаването на транзитни центрове по германските граници, където мигрантите, които влизат в страната без паспорти или други идентификационни документи, могат да бъдат задържани.

„На онези, чиято самоличност не може да бъде задоволително проверена, не трябва да им бъде позволено да скитат из Германия. Онези, които пристигат без документи и не могат да докажат своята самоличност, трябва да бъдат задържани и потенциално връщани обратно”, изтъкна баварският вътрешен министър.

Йоахим Херман се изказа в полза на правно обвързващо ограничение на броя на мигрантите, които могат да влизат в Германия и забрана на двойното гражданство, ключово изискване, включено в 5-страничен документ, одобрен от лидерите на ХСС.

Базираният в Бавария ХСС и Християндемократическият съюз на Меркел сформират парламентарна коалиция и постигат съгласие за общ кандидат за канцлер.  

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер все още не е подкрепил Меркел, а загубата на изборите в неделя в провинция Мекленбург-Предна Померания породи спекулации, че тя може да не се кандидатира за четвърти мандат. Популярността ѝ намаля през последната година заради политиката ѝ по проблема с мигрантите и бежанците, но тя все още е единственият очевиден кандидат на консервативните сили в Германия.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати