19 Април 2024 г. Петък

Анжелик Кербер - новата кралица на тениса?

2016-09-09 13:13:02

От понеделник женския тенис няма да е същият, след като след 186 седмици на върха Серина Уилямс ще сдаде първото място в женската ранглиста. Американката с впечатляващи мускули, на които би завидял всеки мъж, се качи на трона на 18 февруари 2013 година.

Всъщност на Серина й трябваше само седмица, за да подобри рекорда на Щефи Граф за последователни седмици на върха на WTA. Но по ирония на съдбата друга германка спаси рекорда на Щефи.

Анжелик Кербер се класира за финала на US Open и каквото и да стане там, от понеделник тя ще бъде №1 в женския тенис. И ще стане първата германка след Щефи Граф, оглавявала женския тенис.

И след като толкова пъти споменахме Граф и нейната наследничка, логично идва въпросът: Ще стане ли Анжелик Кербер новата Щефи Граф? С оглед на годините на Кербер, която вече е на 28, по-скоро времето едва ли ще й стигне да направи всичко, което стори нейната знаменита сънародничка по кортовете. По пък нищо не пречи да подобри рекорда на Щефи за поредни седмици на върха на женския тенис, нали?

Коя е Анжелик Кербер?

Родена в Бремен на 18 януари 1988 година тя започва да тренира тенис още на 3-годишна възраст. Макар да е родена в Германия, на практика тя е половин полякиня, след като баща й Славомир е поляк, а самата Анжелик е посочила като място, на което живее (колкото и това да е условно за един тенисист), малкото полско градче Пущиково.

Кербер дебютира в професионалния тенис през 2003 година, като до този момент има 9 титли от WTA турнири и титли от 11 ITF. Настоящата 2016-та обаче е най-запомнящата се в нейната кариера, след като спечели първия си турнир от Големия шлем - Australian Open, игра финал на Уимбълдън, а сега ще играе финал и на US Оpen.

Отделно от това Кербер спечели и сребърен медал от Олимпийските игри в Рио, където малко изненадващо загуби финала от Моника Пуиг от Пуерто Рико.

А в събота остава да разберем дали Анжелик Кербер, след като стана №1 в света, ще добави и своята втора титла от турнирите от Големия шлем.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати