25 Април 2024 г. Четвъртък

"Монца" остава във Формула 1 още три години

2016-09-03 08:38:50
Гран при на Италия във Формула 1 остава на пистата "Монца" за поне три години, съобщи Бърни Екълстоун. Договорка има, но договор все още не е подписан.

"Договорът е подготвен за още три години, но се надявам да е за още 100 години", заяви той пред репортери по време на първите свободни тренировки на легендарната писта.

"За съжаление няма как да го подпишем тук. Но по-важно е да имаме споразумение благодарение на нашите юристи. Остават само някои дребни детайли", добави 85-годишният шеф на Формула 1.

Президентът на италианската автомобилна федерация Анджело Стики Дамиани заяви пред "Ройтерс", че очаква договорът да бъде подписан днес. След срещата с Екълстоун плановете се промениха.

"Когато двама юристи се съберат и единият е италианец, а другият англичанин... но като цяло всичко е наред. Ще го подпишем в Лондон. Тук не можем. Всички трябва да са доволни, че състезанието остава на "Монца", каза Екълстоун.

Попитан защо договорът е само за три години, след като с другите писти се подписват по-дълги, той заяви, че това зависи от италианците.

"Трябва да се правят споразумения, които устройват и двете страни. Днес светът се променя толкова бързо, че никой не знае какво ще се случи след няколко години", добави той.

"Монца" е приемала състезание всяка година от създаването на Формула 1 през 1950-а. Тя се приема като храма на италианския моторен спорт и духовен дом на "Ферари".
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати