29 Март 2024 г. Петък

Състоянието на Митьо Очите рязко се влоши

2016-08-29 09:10:03
Състоянието на подземния бос Димитър Желязков-Очите рязко се е влошило и към момента никой не може да даде гаранции дали ще прескочи тежката сърдечна криза в която се намира.

Въпреки уверенията на лекарите при изписването му от столичната клиника "Софиямед", че животът му е вън от опасност и вече се стабилизира с цел подготовка за по-нататъшно специализирано лечение в чужбина, се оказа, че сърдечно-съдовата му система може да откаже да работи, което ще е фатално.

Досега и самият главен лекар на балнеосанаториума в Поморие д-р Стефан Шишков твърдеше, че сърцето ще издържи и отличната физическа форма в която е бил по-рано Желязков ще е единствената причина той да оцелее.

Сърцето на боса обаче може и да спре. На разсъмване пред балнеосанаториума е пристигнала линейка, а малко и след това и спешен кардиолог. Било препоръчано Очите да бъде откаран в специализирано болнично заведение, но той категорично отказвал да бъде преместен в болница в Бургас, защото никъде не можели да му гарантират сигурността.

Кардиологът стабилизирал сърдечната дейност, доколкото му било възможно в хотелската стая, но предупредил, че резултатите от кардиограмата са крайно обезпокоителни.

"Нашият човек настоява веднага да го закараме в Хановер, Германия или да търсим вариант за клиника в Израел, където смята че незабавно могат да му направят пластика на дебело черво и уретер, но може да проумее, че организмът не е достатъчно рехабилитиран за подобни интервенции.

От друга страна, доколкото ни е известно, макар че все още не е разпитван и срещу него няма повдигнато обвинение за каквото и да е било, имало обаче някакви пречки той да премине границата", казва човек от групата му пред Флагман.

В 12.50 часа вчера пред балнеохотела отново е пристигнала линейка на Бърза помощ. Лекарите и сега са в стаята му, но информацията е, че ще опитат да нормализират сърдечната дейност на място, започнали са вливания на място на много скъпи медикаменти.

Желязков беше тежко прострелян на 8 юни в Слънчев бряг при свада между банди.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати