25 Април 2024 г. Четвъртък

Дядо – "златна кокошка" за апаши: 20 дни им дава пари!

2016-08-23 11:42:53
Въпреки многобройните предупреждения и публичното разкриване на схеми за ало измами, всеки ден списъкът с ужилените възрастни хора става все по-дълъг, а сумите – все по-стряскащи.

Новият "рекордьор" е дядо от Поморие, който се превърнал в "златна кокошка"Племенникът" заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да плати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Така мошениците надушили, че дядото е податлив и бързо го вкарали в друга, но актуална схема "съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници", пише "24 часа".

За периода от 15 юли до 03 август ужиленият теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. Установено е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Припомняме ви, че полицията в Бургас също работи по уникален случай – възрастна жена толкова се вживяла в ролята на "под прикритие", че четири пъти давала пари на телефонни измамници преди да се усети, че е станала жертва на престъпление.

Схемата е много популярна напоследък - "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници".

Като начало бабата хвърлила 2 500 лв. през терасата на дома си. Впоследствие на три пъти жената теглила пари от банка, като първия път дръпнала 7 000 лева, който оставила зад ел. табло на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Вторият път изтеглила сумата от 5 400 евро, която отново оставила зад същото ел. табло, а третият път - 7 000 евро, които оставила на земята до кофа за боклук, разположена на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати