16 Април 2024 г. Вторник

Методий от ДПС кара мъж да яде сурова риба, бил му крал от язовира

2016-08-04 12:54:39
Общински съветник от ДПС в Плевен, подпомогнат от 20-ина роми, преби мъж и се гаври с него в плевенското село Каменец. Причината – обвинение, че рибарят пуска въдици в частния язовир на общинския съветник. Мъжът отрича това.

Зверски пребитият е Даниел Дереков. Той е нападнат докато ловял риба с приятели в блатото на селото. Ден след инцидента е арестуван Методий Петков – стар познайник на полицията.

Петков е избран за съветник на изборите миналата година - човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо.

"И по филмите няма такава зверщина", разказва пред Нова тв Даниел Дереков, мъж, с две деца, който говори през сълзи.

Първата група роми се задала с думите: "Няма какво да ги бавиме, давай да ги почваме". Тогава общинарят Методий Петков започнал да го удря с алуминиева бухалка в главата – сега там има десет шева.

"Ромите бяха освирепели. Слизаха от колата по четири - пет, с някаква абсолютна жестокост, за да му се докажат колко са му верни...", спомня си пребитият.

Приятелите на Даниел успяват да се скрият в блатото и остават там цяла нощ, но той няма този късмет.

"И ми вика – вие българите все не сте се наяли. И извади от плика, бяхме хванали две дребни риби, и накара едно от момчетата да ми я даде да я ям жива. Нямах друг избор, ядох я. Бях налаган отвсякъде с каквото се замислите, с бухалки, с тръби, с едни алуминиеви кабели, с колове, беше страшно", продължава разказа си мъжът.

След това ромите обяснили, че го бият, за да кажат: "Да не ходите повече по нашите земи". Методи казал, че Даниел му дължи 5000 лева, защото му стъпвал по земята. После общинарят обяснил, че нямал несъбрани пари.

"Продължаваха да ме бият и обясниха, че докато не излязат другите от водата, ще ме бият, ще ме насилват сексуално... В тоя момент знаех, че няма да съм жив. Всичко стана сиво, продължаваха да ме бият, имах над 60, 70 удара", спомня си още мъжът.

Биячите му снимали личната карта с телефон, за да имат адреса му.

Родителите на общинаря го подкрепят и обвиняват за всичко българите. "Може да е циганин, но 1000 българи не давам за него. Българите всеки ден се бият и изнасилват, но не ги търсите. Нито е крадец, нито е мошеник. Мръсни българи", вика майката към журналистите.

Бащата пък обяснява, че битите крадяли непрекъснато риба от "нашия язовир". "И аз какво да направя, да им купя костюм и пендари ли, че са отишли да ни крадат в язовира? В България няма закони. За балъци ресто няма", допълва той.

На репликата, че и полицията, и свидетелите са категорични, че мъжете не са ловили риба в язовира, а в блатото под него, бащата отвръща: "Тея алкохолисти ги познава целият град, те ежедневно са крали, пазачът се обажда".

"Еее, чак пък до смърт, преувеличават", отвръща той на въпроса може ли да се пребие до смърт човек, дори и да е уличен в кражба.

Битият Даниел пък признава, че се страхува, той и жена му непрекъснато получавали заплахи.

От ДПС обясняват, че става дума за битово, а не за политическо деяние на общинаря.

"Това е битов инцидент. Не е смързан с политически задачи. Извършил го е като личност. Не като политик", обясни депутатът от Плевенско Митхат Метин.

Областният председател на ДПС-Плевен също обясни, че не приема действията на Методий, ако те бъдат доказани.

"Бих искал да се обърна към тези, които го защитават. Утре може да се те или децата им. Да бъдат пребити, седнали някъде на територията на България", обясни пък пребитият Даниел.
източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати