26 Април 2024 г. Петък

Не кой, а как ще обедини нацията, пита Калфин пред партийните си младежи

2016-07-24 13:37:20

В политиката трябва да влизат млади хора. Това заяви заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин по време на младежката конференция на партията. Той настоя за нова енергия в политиката. Повече млади в публичаната сфера, поиска Калфин.

Това, което ни интересува, са резултатите, обяви още заместник-председателят на АБВ. Много хора се питат днес на къде върви светът. Амбицията, желанията идват от младите хора, обяви Калфин.

Много млади изразявали протеста си по негативен начин. Това не е позитивно, каза бившият социален министър и даде за пример Мюнхен.

Не можем да създадем нещо като сме деструктивни, според Ивайло Калфин. Сред младите хора именно усещането, че си част от нещо осмисля живота, по думите му.

Когато младежката енергия е насочена позитивно, могат да се случат много неща.

Политиката не е приятно занимание, изтъкна той. Резултатите от заниманието с политика идвали, по думите му, по-късно. Отговорността е освен да направим нещо, но и да дадем пример, посъветва той младите азбукари.

Калфин акцентира и върху президентския вот. Важно е не кой ще е обединител на нацията, а как ще я обедини, категоричен е той. Партиите не трябвало да се бавят с обявяването на кандидатите, защото нямало да остане време претендентите да заявят позициите си пред обществото.

Припомняме, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще търси президент, обединител на нацията. Бъдете активни, посъветва Калфин младежите. Много ще се радвам политиката да бъде полето на младите хора, пожела си той.

АБВ  с ултиматум към БСП- до края на месеца да е ясно дали БСП и АБВ ще са заедно на президентските избори и кои ще са кандидатите. Ако до края на месеца няма желание за разбиране, ние ще вземем решение как по-нататък ще продължим, заяви Ивайло Калфин пред медиите след първата младежката партийна конференция.

Ние имаме различни варианти, призна той. Безкрайно е закъсняло номинирането, подчерта бившият социален министър и поясни, че търсят съгласие.

Все пак стана ясно,че азбукарите имат план "Б" и водят разговори с лица, които биха могли да са тяхната двойка за вота на есен. Столетницата вместо да прави референдум с кого да си говори, можела да преговаря с директни имена как те ще се приемат от другите леви формации. Виждам,че там се ориентират към партийни кандидатури, не ме прави особено оптимист това нещо, изтъкна Калфин.

Ако няма единен ляв кандидат, ГЕРБ щели да спечелят, според него. Все пак той вярва, че още може да има ляво обединение за изборите. Запазвам оптимизъм, че кандидатът на левицата ще успее да я обедини и ще бъде достатъчно силен с амбициите да спечели тези избори, а не просто да покаже,че има и левица в България, изтъкна заместник-председателят на АБВ. Според Ивайло Калфин президентът трябва да е широко подкрепен, а не да е партийно посочен.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати