Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 11
Начало arrow България arrow Полицията не видяла ни един кортеж на мутри, Удържат автоматично дългове към ...

Полицията не видяла ни един кортеж на мутри, Удържат автоматично дългове към хазната

  Print E-mail
2016-07-21 08:05:30
източник: news.bg

24 часа

Полицията не видяла ни един кортеж на мутри

Разрешителни за 17 оръжия, сред които и картечница, са издадени на мъж с цел самоохрана, съобщи Ася Петрова, ръководител на Върховната административна прокуратура и заместник на главния прокурор Сотир Цацаров. Тя представи резултатите от проверката по Закона за частната охранителна дейност и Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества. От думите ѝ стана ясно, че луди, домашни насилници, разследвани и осъдени също ползват оръжие и боеприпаси, а МВР няма регистър на разрешителните и не осъществява ефективен контрол.

„Труд”

Студентите само с по една стипендия от догодина

Студентите ще получават само по една стипендия от летния семестър на учебната 2016/2017 г. Те ще могат да кандидатстват за европейски и държавни бонуси, но ще получават по избор само един от тях. Промените станаха факт след като вчера Министерският съвет прие изменения в постановлението за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища. Досега нямаше нормативни пречки студентите да получават едновременно две стипендии.

 „Стандарт”

Удържат автоматично дългове към хазната

Държавната администрация, която сключва договори с граждани или фирми, първо ще ги проверява дали имат задължения към приходната агенция и митниците, и ако са налице борчове, те ще бъдат приспадани от сумата на възложената поръчка. Това предвижда приета от Министерския съвет поправка в наредбата за разплащанията на разпоредителите с държавния бюджет. Предвижда се преди плащането на дължимото по държавни договори ведомствата да проверяват фирмите и гражданите, с които работят, за задължения.

 „Монитор”       

Имигранти пълнят старческите ни домове

Чужденци, избрали да живеят и работят в България, пълнят старческите ни домове с възрастните си роднини. Случаите на възрастни чужденци, доведени от близките си у нас, за да изживеят старините си, все повече зачестяват, установи проверка на агенция „Монитор“.

„Гъркиня, която живее в България повече от 10 г., иска да настани възрастния си баща при нас, защото в родината му няма кой да се грижи за него“, заяви собственикът на частен старчески дом край Стара Загора Валентин Желев. Англичанка, избрала родината ни, също решила да премести майка си у нас.„Сега”

Психично болни и престъпници се разхождат със законно оръжие

Контролът върху огнестрелните оръжия у нас е силно занижен. Заради несвършената от полицията работа психично болни и осъдени лица се разхождат необезпокоявани със законно оръжие.Това са изводи от проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП). В отговор от полицията обясняват, че нямат достатъчно хора, за да отнемат разрешителни и да извършват проверки.

„Дума”

Твърдението, че у нас почва, наченки за радикален ислям няма, бих определил като невярно, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Според него той е в "доста прикрита и притихнала форма", но с приключилите дела в Пазарджик проблемът не е изкоренен. Цацаров изтъкна като рискови области Смолянско и Велинградско.

Главният прокурор разкритикува Дирекцията по вероизповеданията в Министерския съвет. "По-засилена роля на държавата не би била излишна, уведомителният режим не е най-доброто", каза той.

Бившият главен мюфтия Недим Генджев съобщи, че турският религиозен комитет Дианет е назначил 90 духовници към всички мюфтии у нас. Турски гражданин бил назначен и в софийската джамия. Изгонете ги, призова той шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

„Капитал дейли”

Как държавата подкрепя концесионираното летище Горна Оряховица

Държавата ще даде 2.05 млн. лв., които Министерството на транспорта ще пренасочи към летищата в Пловдив и Горна Оряховица, реши правителството на последното си заседание. Сумата не изглежда грандиозна, но в нея има два проблема. Първо, управляващите не комуникират за какво точно се дават тези пари. И второ, по-притеснително - от няколко дни летището в Горна Оряховица има частен стопанин - Румен Гайтански-Вълка, и стои въпросът защо държавата подпомага новия концесионер. Първо с държавното си дружество му предостави нужния "опит" при кандидатстването, после препроектира магистрала "Хемус", за да има връзка с летището, а сега дава и субсидия.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Beчe пo cвeтa ce нaблюдaвa нaтиcĸ ĸъм влacтитe зa пoвтopнo пpинyдитeлнo зaтвapянe нa иĸoнoмиĸитe. Πocтoяннoтo тpъбeнe пo мeдиитe, ĸoeтo тpябвa дa yбeди xopaтa дa пpиeмaт ...
  Новини Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая ...
  Новини Православната църква днес почита паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел. Над 300 хиляди българи празнуват имен ден. -   - "Двамата най-ярки апостоли. Те са много различни, но ...
  Новини Силна градушка удари Козлодуй тази нощ, съобщава bTV.Бурята е продължила около 30 минути, а ледените късове са били с размер на лешник.Нанесени са сериозни поражения - пропаднала ...
  Новини В момента, в който държавата реши да строи бензиностанции, ще взриви пазара на имоти. За това предупреди пред bTV изпълнителният директор на Петролната и газовата асоциация Андрей Делчев.По ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?