19 Април 2024 г. Петък

Над 1000 лв. за топла вода без водомер, Зомби проектът АЕЦ "Белене": Интересът е към разходната част

2016-07-18 08:31:08

24 часа

Шок- над 1000 лв. за топла вода без водомер

Вземаме две изравнителни сметки на жилища с приблизително еднаква квадратура - три стаи, баня и кухня, и един и същ брой на обитателите - по двама (виж факсимилетата).

В единия случай домакинството е пропуснало датите за отчет и не е повикало топлинния счетоводител. В изравнителната му сметка за топлата вода са начислени 1062,61 лв. за година (от 1 май 2015 до 30 април 2016 г.). А за отопление дължимите пари са 579,73 лв. Заради неосигурения достъп до уредите върху радиаторите и до водомера.

„Труд”

200 лева глоба за правосъдната министърка за превишена скорост

Глоба от 200 лв. за превишена скорост е наложена от полицията в Търговище на правосъдния министър Екатерина Захариева. Тя обжалва, но Районният съд в Търговище я потвърди.

Електронният фиш е издаден на Захариева, в качеството й на представител на Министерството на правосъдието (МП), след като техен служебен автомобил “Ситроен” бил заснет с камера да се движи с 42 км превишена скорост. Нарушението било засечено на 10 февруари т.г. В 12,19 ч до метан станцията в Търговище, където разрешената скорост е 60 км/ч.

 „Стандарт”

Молят св. Георги да надвие хероина

С камбанен звън в събота вечерта Пловдив посрещна мощите на свети Георги Победоносец. Те бяха донесени под тепетата от метоха "Св. Богородица" на гръцкото селище Палеохори /Халкидики/, по случай празника на митрополитската църква "Св. Марина". Вратите на храма бяха отворени цяла нощ за поклонение. В Пловдив за първи път идва частица от ръката на светеца, за която се смята, че е чудотворна. Късно снощи мощите поеха обратния път към метоха в Гърция.

"Махни тая отрова, Господи, че ще ни погуби!". Такава молитва редеше с разплакани очи 65-годишна жена над светите мощи от десницата на св. Георги. Пенсионерката дойде в църквата "Св. Марина" на храмовия празник да се поклони на светинята и да измоли спасение за сина си, който от 20 години е наркозависим.

 „Монитор”       

Кабинетът вади 3 млн. лв. за нови тоалетни в затворите

Кабинетът е извадил 3 млн. лв. за нови тоалетни в затворите, така че местата за лишаване от свобода да отговарят на изискванията за нормални човешки условия за живот. В най-скоро време започва изграждането на санитарни възли към килиите, където няма такива, в затворите в Бургас, Варна и Сливен. Това съобщи пред агенция „Монитор“ зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова.

„Ние имаме проблем със санитарните възли и това е част от констатации на Европейския съд за правата на човека и на Комитета против изтезанията за лоши условия в българските затвори. В три затвора - в Сливен, в Бургас и във Варна, не във всяка килия има санитарен възел.

„Сега”

НОИ пак отчете рекордни разходи за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болничните продължават да нарастват и през тази година, като само за първите три месеца те са близо 107.5 млн. лв. Освен че сумата е рекордна за последните години, ръстът също е най-сериозен от 2013 г. насам. За първите три месеца са платени 15.5 млн. лв. повече спрямо март миналата година, сочи справката на НОИ, изготвена за "Сега". Това се дължи както на по-високото обезщетение, така и на повечето хора, ползвали болничен.

НОИ поема болничния след третия ден. Първите три дни са за сметка на работодателя. За първото тримесечие на годината работодателите са платили 144 хил. листа за общо заболяване. В последните години болничните, платени от фирмите, също растат. За първите три месеца най-често се ползва болничен за три дни - от всички обезщетения близо 87 хил. са за три дни, а над 39 хил. - за два. Няма данни колко струват тези дни на бизнеса.

„Дума”

БСП отлага вота на недоверие за сигурността

БСП дава назад от намерението си за вот на недоверие към правителството в сектор "Сигурност", съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя ще предложи на председателите на партиите, с които са обсъждали такава тема, да я оттеглят на този етап, защото според нея моментът не е подходящ. В момента трябва да се обединим всички и да защитаваме националната сигурност на България, категорична бе лидерката на социалистите. Нинова подчерта, че международната обстановка е доста сложна и затова няма място за политическото противопоставяне.

Председателката на БСП смята, че българската реакция по повод случващото се в Турция е била бърза и адекватна. Според нея още в сряда Народното събрание трябва да излезе с обща позиция. Нинова смята, че трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи ново напрежение, да се свика и Консултативен съвет по национална сигурност. Заради опита за държавен преврат в югоизточната ни съседка социалистката е на мнение, че към момента няма заплаха за сигурността на страната ни.

„Капитал дейли”

Зомби проектът АЕЦ "Белене": Интересът е към разходната част

Едни и същи хора поднасят една и съща информация периодически. Усещането за посланието е, че това е най-малкото некоректно отношение към българския данъкоплатец.

Интересът на ангажираните с темата депутати е да бъде стартирана разходната част на проекта, а не дали той ще бъде завършен и какъв ще бъде икономическият ефект от него. За харченето на милиарди те говорят от името на България, но визират себе си.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати