19 Април 2024 г. Петък

Въоръжени превзеха полицейски участък в Ереван

2016-07-17 14:44:54

Група въоръжени мъже са превзели полицейски участък в арменската столица Ереван и са взели неустановен брой заложници. Това съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на информация от силите за сигурност.

Провеждат се преговори, за разрешаване на ситуацията по мирен път, допълват силите за сигурност. Те обвиняват поддръжниците на похитителите, че разпространяват фалшиви слухове в интернет, че е в ход въоръжен бунт срещу правителството.

Арменските новинарски агенции съобщиха, че въоръжените мъже искат да бъде освободен Жирайр Сефилян, опозиционен лидер и бивш военен командир, който е бил арестуван през юни.

Сефилян строго критикувал президента на Армения  Серж Саркисян и е недоволен от начина, по който правителството се справя с дългогодишния конфликт между проарменските сепаратисти и отцепилия се азерски район на Нагорни Карабах.

Агенциите съобщават, че въоръжените мъже настояват президентът Саркисян да подаде оставка. Няколко полицаи и няколко похитители са ранени.

Силите за сигурност информират, че правоприлагащите органи работят за поддържане на обществената безопасност. На телевизионни кадри от мястото се вижда засилено полицейско присъствие с бронирани автомобили, блокиращи пътя към полицейския участък.

Силите за сигурност твърдят, че поддръжници на похитителите разпространяват „дезинформация” относно това, че са похитени и други сгради като част от въоръжен бунт.

„Националната служба по сигурност официално обявява, че тази информация е абсолютно невярна”, заявяват те.

РИА Новости допълва, че Жирайр Сефилян е обвинен в незаконно закупуване и притежание на оръжие.

Медии съобщават, че за заложници са взети седем полицаи. Евакуирани са къщите, намиращи се в непосредствена близост до полицейския участък. 

Превзетата сграда е на полицията и вътрешните войски на Армения в района Еребуни. 

Появиха се информации за един убит, които впоследствие бяха опровергани от ТАСС, която се позовава на полицейски източник. 

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати